Lihtsad viisid, kuidas endale ja teistele head teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media

Heateod teistele inimestele on oma olemuselt väga egoistlikud. Me saame suure rahulolutunde teadmisest, et me oleme midagi head teinud. Siin on sulle mõned lihtsad viisid, kuidas igapäevaselt endale ja teistele head teha.

Tunne end inimeste seas hästi
Ühe inimese viha võib muuta kõikide kontoris viibivate inimeste tuju halvaks, samal ajal kui väga rõõmsas tujus inimene parandab ka teda ümbritsevate inimeste meeleolu, kirjutab Huffington Post. Leia endas positiivsus, ole sõbralik, naljakas ja heatahtlik, sest see on hea nii sulle ka teistele inimestele sinu ümber,

Teeskle, et inimesed armastavad sind
Vaimne õpetaja Byron Katie on öelnud, et ruumi sisse astudes tuleb tunda, et kõik inimesed armastavad sind, kuid sa ei eelda, et nad seda veel teavad. Kõlab küll veidi hullumeelselt, kuid väidetavalt aitab see nipp rasketes olukordades hakkama saada ning mõjutab positiivselt neid, kes end seltskonnas seni halvasti tundsid. Kui sa suhtud inimestesse enda ümber nii, justkui nad kõik oleksid sulle kallid ja olulised, muutub sinu käitumine palju avatumaks ning sõbralikumaks. Nähes, et sina oled vaba ja sundimatu, ei tunne ka teised inimesed vajadust sinuga suheldes kaitsepositsioonil olla.

Lõpeta teiste pärast muretsemine
Armastus ja mure ei ole üks ja sama. Kui sa muretsed oma kalli inimese pärast, teeb see teadmine sellele inimesele haiget. Ta teab, et tema oma probleemides on ka sulle häda teinud ning see muudab tema enesetunde halvemaks. Muretsemine ei suuda kedagi aidata, vaid muudab asju raskemaks. Seega, leia muretsemisele asendustegevus.

Ütle inimestele, et nad sind ei usaldaks
Su lähedased ei pea kuulama su sõnu ja su juttu, sest sa oled neile oluline ja kallis. Kõik inimesed peaksid kuulama teiste nõuandeid lähtuvalt sellest, mis neile endale õige tundub. Seega, julgusta neid hoolimata oma arvamusest ja nõuandest tegema omi valikuid.

Abista kaudselt
Teise inimese aitamiseks ei pea sa ilmtingimata ise kõike tegema. Leia inimene, kes saab su lähedast aidata. See võib olla ka nii lihtne asi nagu sõbrale massööri juures käigu kinkimine.

Positiivsed kuulujutud
Väga lihtne on rääkida sellest, mis halvasti. Selle asemel räägi inimestest häid asju ning planeeri asju nii, et inimesed neist kiitustest kuuleksid. See pole mitte selleks, et inimestele «pugeda» ja endast head muljet jätta, vaid juhuslikult kuuldud kompliment muudab terveks päevaks tuju heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles