Itaalia salat eestilikus võtmes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Viinistu Rannaresto perenaine Liina Karron õpetab valmistama itaaliapärast salatit, kus oma koht on küpsetel ubadel ja tomatitel.
 

Itaallastel on üks tore tuunikala-oasalat, kuhu lisaks purki pandud tuunikalale käivad mitut sorti konserveeritud oad. Suvelõpu külluses saab sama salat aga hoopis isuäratavama sisu, kui kvaliteetse konservtuunikala juurde kasutada mitut sorti värskeid ube ja erivärvilisi tomateid.

Kahe oaga tuunikalasalat

•    1 purk kvaliteetset tuunikalakonservi (soovitatavalt suured tükid või filee oliiviõlis)

•    peotäis värskeid põldube

•    peotäis rohelisi ja kollaseid aedube

•    mõned erivärvilised tomatid

•    1 punane sibul

•    paar näputäit hakitud peterselli

•    kastmeks oliiviõli, sidrunimahla, soola ja musta pipart

Puhasta põldoad kaunadest ja keeda ube paar minutit. Lüdi oad nahksest kestast välja nii, et sulle jäävad erkrohelised oapoolmed. Keeda ka puhastatud aedube paar minutit soolvees, kuni need on krõmpsuvalt poolpehmed. Jahuta oad.

Sega kastmeainetest vinegrettkaste (1 osa haput 2 osa õli kohta – see salat vajab erksat kastet, kus sidrunimahl tunda on). Kalla salatikaste ubade segule, lisa petersell ning lase tõmmata, kuni muid koostisosi ette valmistad.

Lõika tomatid sektoriteks, viiluta sibul rõngasteks. Rebi tuunikala näppude vahel väiksemateks helvesteks. Sega kokku oad, tomat ja tuunikala. Serveeri koos ahjukrõbeda saia ja ehk selle suve viimase valge veiniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles