Kontoririietuse kuldreeglid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ka kõige tagasihoidlikum ja reserveeritum inimene peab tunnistama, et välimus on mulje loomisel ülioluline, ka töökohal. Isegi kui sinu töö ei sõltu otseselt kuidagi su välimusest, ainult sellest, mida sa oma peaga teha suudad, mõjutab sinu välimus seda, kuidas inimesed sinusse suhtuvad. Me ei soovita sul end beibelikult üles lüüa, kuid toome välja mõned põhilised vead, millega kontoritöötajad oma välimuse lohakaks muudavad.

Soovitused on pärit Lauren Conradi blogist.

Tee püksid parajaks
Ühed viigipüksid ei saa kunagi sobida kandmiseks nii kontsakingade kui ka madalate kingadega. Kõrge konts eeldab natuke pikemat püksisäärt, muidu jääb mulje nagu kannaksid liiga lühikesi pükse. Ning kindlasti ei tohiks sa neid pikema säärega pükse madala kingaga kanda, sest kortsus ja lohisev püksisäär näeb lohakas välja.

Varruka pikkus
Ka liiga pikad või lühikesed jakivarrukad näevad veidrad välja. Kui seisad, käed külgedel, peaksid täispikkusega varrukad ulatuma täpselt randmeni.

«Irvitavad» särgid
Särk peaks olema alati perfektselt paras. Kahjuks kannavad väga paljud naised triiksärke, mis kisuvad ja paljastavad rinnahoidja. Kui sul on täpselt paras särk, kuid mingil põhjusel nööpide vahelt ikkagi ihu paistab, kasuta spetsiaalset riideteipi, et need vahed kinni panna.

Korralikud kingad
Kingi ei pruugi su töökaaslased just kõige esimesena märgata, kuid paraku muudavad mustad, kulunud või muul moel lohakad jalavarjud ka kõige läbimõelduma ning kvaliteetsema rõivakomplekti mulje koledaks. Vali klassikalise tegumoega kingad, mis sobituvad sinu töögarderoobiga ning on mugavad. Nii kui näed, et su jalanõud hakkavad «väsima», lõpeta nende kandmine.

Kanna vööd
Kui sa kannad pluusi, mille ääre oled toppinud vööaasadega pükste või seeliku sisse, peaksid kindlasti kandma ka vööd. Tühjad vööaasad paistavad silma ning jätavad mulje, justkui oleks riietus «poolik».

Mõõdukalt aksessuaare
Ametlikumatel töökohtadel on tavaliselt väga rangelt ette kirjutatud kas ja kui palju ehteid olla võiks. Üldine reegel on see, et ehted peaksid olema minimaalsed, lihtsad ja klassikalised. Käevõrude asemel võid kanda viisakat käekella.
Loomingulisemas töökohas on lubatud ka pisut mängulisem suhtumine oma välimusse, kuid hoia ka seal asjad tasakaalus. Kanna korraga vaid ühte väga silmapaistvat eset.

Hoolitse oma käte eest
Tervituseks käe surumine, dokumentide allkirjastamine, käeviiped esitlustel  - su käsi märgatakse pidevalt, seega hoia neid korras. See ei tähenda, et sa peaksid neid igapäevaselt lakkima või kandma kunstküüsi, kuid hoolitse alati selle eest, et su küüned oleksid ühtlase pikkuse, korrapärase kujuga, puhtad ning mõistliku pikkusega.

Kuivata juuksed
Mõnel hommikul võib juhtuda, et sul on nii kiire, et sa jooksed märja peaga tööle. Rääkimata sellest, et see pole hea ei sinu tervisele ega juustele, jätab see sinust ka hooletu ning organiseerimata mulje.

Minimaalselt parfüümi
Kuigi sina oma parfüümi lõhna enam paar tundi pärast selle piserdamist ei taju, tunnevad teised seda siiski. Vaid ühest parfüümipiserdusest piisab, muid on su lõhn teiste jaoks pealetükkiv.

Hoia silmad selged
Olulisteks ärikohtumisteks, töövestlusteks või esinemisteks valmistudes võib juhtuda, et unetundidest jääb puudu ning see on koheselt näha ka sinu välimuses. Punetavad silmad ei jäta sinust head muljet, eriti juhul kui sul vaid üks võimalus muljet avaldada. Seega hoia sellisteks puhkudeks käekotis silmatilku, et saaksid silmade ärritust vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles