Isa kirjutab: miks mu 4-aastane poeg on mu parim sõber

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Üks isa räägib sellest, et viimasel ajal näib talle, et ta 4-aastane poeg on talle kohati paremaks sõbraks ning kaaslaseks kui täiskasvanud mehed.

Brian Farnham kirjutab The Stiris, millised on need 9 suurepärast põhjust, miks ta poeg on talle kõige paremaks sõbraks.

1.       Mu pojale meeldivad samad asjad, mis mulle. Enamasti meeldivad need talle just seepärast, et need mulle meeldivad.

2.       Mu poeg naerab kõikide mu naljade üle, isegi kui ma neid talle selgitama pean.

3.       Mu poeg ei joo end purju, kuid samas ei kommenteeri ta kunagi ka negatiivselt seda, kui ma mõne õlle ära joon.

4.       Ta on siiralt huvitatud sellest, kuidas ma elan ja mida ma teen, alustades sellest, mida ma söön ja miks ma magades pidžaama asemel boksereid kanda armastan.

5.       Kuigi teda võib minu konstruktiivne kriitika häirida, ei solvu ta minu peale kunagi ning mõnikord isegi parandab oma käitumist.

6.       Ta on minu naisega väga lähedane, kuid ma ei pea kunagi kartma, et ta mu naise üle lööks.

7.       Minu peerunaljadega suudab ta vaimsel tasandil suhestuda.

8.       Ta tahab käia riides nagu mina ning kui see võimalik pole, on ta löödud.

9.       Tema tehtud naljades puuduvad tagamõtted. Hiljuti ütles mu poeg mulle mängu käigus, et ta sööb mu peenise ära ja tegi kolli häälitsusi. Kui mu sõber oleks sellist nalja teinud, oleks see väga veider olnud. Oma poja jutu peale ma lihtsalt naersin ja tegin ettepaneku, et selliseid mänge me enam kunagi ei mängi. See ettepanek sobis talle.

Farnham ei välista, et võib-olla näitab tema suhtumine lihtsalt, et ta on ongi 4-aastasega vaimselt ühel tasemel. Kuid samas ütleb ta, et tema ja ta poja vahel olevas sõpruses on midagi sellist, mida tal kellegi teisega kunagi varem olnud ei ole. Nende suhtes on kõik väga lihtne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles