Musklimehed on halvemad suhtepartnerid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi naistele meeldivad enamasti musklis ja tugevad mehed, ütleb uuring, et nad ei pruugi olla sugugi parimaks partnerivalikuks. Mida treenitum on mees, seda seksistlikuma suhtumisega ta on.

Westminsteri ülikool viis läbi uuringu, milles osales 327 heteromeest, kellest enam kui kolmandik olid vallalised, kirjutab You Beauty. Nad avastasid, et mida treenitum on mees, seda suurem on tõenäosus, et ta on seksistliku ja naiste suhtes alavääristava suhtumisega.

Kuna musklis mehed pooldavad suurema tõenäosusega stereotüüpe sellest, et mehed peaksid olema ääretult maskuliinsed, on loogiline, et nad pooldavad ka soostereotüüpe naiste puhul. Uuringu läbi viijad ütlevad ka, et suure tõenäosusega tunnevad mitmed mehed survet olla musklis, et vastata stereotüübile. Samuti usuvad teadlased, et kuna tänapäevases ühiskonnas on järjest enam naisi suure mõjuga ametikohtadel, tunnevad mehed suuremat vajadust enda füüsilist võimekust ja mehelikkust tõestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles