Asju, mida lapseootel naine peaks enne sünnitust harjutama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne lapsevanemaks saamist võiks üht-teist teada, et esimesed päevad pisikese ilmakodanikuga kergemalt mööduks.

Kindlasti oled ennast lapse sünniks juba põhjalikult ette valmistanud, kuid alljärgnevad tähelepanekud tasub üle vaadata, et näha, mis sul veel tegemata on jäänud.

Lapse teki sisse mähkimine

Enne lapse sündi tasub nuku peal harjutada, kuidas imikut teki sisse keerata, õpetab The Stir. Kui imik on tihkelt teki sees, magab ta rahulikumalt. Abi võid saada videoõpetusest, mida näed SIIT!

Kandelina kasutamine

Kui plaanid imikut kandelinas kanda, siis tasub enne lapse sündi teha põhjalik uurimistöö, milliseid linasid pakutakse ja kuidas neid õigesti siduma peab. Kõige paremini oskavad sind sel puhul aidata kandelina edasimüüjad, kuid abi saad ka videoõpetustest Youtube’is.

Turvahälli paigutamine autosse

Turvahälli kasutamist ei saa kuidagi vältida. See on asi, mis peab kindlasti lapse sünniks olemas olema. Tegelikult tasub häll ära osta paar nädalat enne sünnitust, et jõuaksid selle autosse paigaldamist ja autost välja võtmist mõned korrad proovida. Usu, see polegi nii lihtne kui võiks arvata. Samuti tasub end kurssi viia, mismoodi last autosõidu ajal riietada.

Käru kokkupanek ja lahtivõtmine

Tõsi, see tundub nii lihtne. Aga kui sul on ühes käes kisendav beebi ja teises mähkmekott, ei ole see ülesanne enam sugugi kerge. Teed endal elu lihtsamaks, kui võtad enne lapse sündi pisut aega ja proovid käru lahti võtta/kinni panna ühe käega. Vähemalt saad teada, kui palju aega sul selleks kulub ja kas see on üldse võimalik. Iga käru on erinev ja parimad nipid saad selgeks kasutamise käigus.

Õpi imetama

Enne sünnitust pead kindlasti endale selgeks tegema, mida rinnaga toitmine endast kujutab, kui oluline see on ja kuidas seda teha. Esimestel päevadel on imetamine raske ja valus. Mida rohkem tead, seda kergem sul ja tital on. Räägi sõbrannadega, vaata imetamisteemalisi videoid, loe ja mine perekooli. See on küll üks kõige loomulikumaid tegevusi lapsega, kuid vajab alguses pisut pusimist.

Beebi vannitamine

Vastsündinu vannitamine pole nii lihtne kui mudilase pesu. Teda ei saa lihtsalt vette kasta, selleks on vaja kindlat tehnikat. Häid nippe jagatakse perekoolis, kuid jällegi on hea kasutada tänapäevaseid võimalusi ja vaadata instruktsioone internetist.

Esmaabi

Iga lapsevanem peaks enne tita sündi oskama teha elementaarset esmaabi. Kui vähegi võimalik, osale perekooli loengus, kus seda õpetatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles