Vähenda menopausiaegseid kuumahoogusid vanamoodsal viisil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Intensiivne kuumahoog võib menopausi läbivat naist tabada üsna ootamatult. Kui see sisemise põlemise tunne, mis ei allu sinu kontrollile, tabab sind mitu korda nädalas, siis oled ilmselt valmis proovima mida iganes, et end jälle paremini tunda.

Võib-olla hakkad sa isegi trenni tegema, kirjutab empowher.com.

Küllap oled juba lugenud mitmeid artikleid ja vaadanud telesaateid, kus rõhutatakse regulaarse trenni olulisust. On hämmastav, kui palju kasu see tervisele toob. Paraku näitas hiljutine uuring, mis avaldati ajakirjas Menopause, et ainult treeningust ei piisagi, et kuumahoogudest lahti saada.

Uuringuga leiti, et regulaarne treening vähendab aga depressiooni mõju organismile ja parandab une kvaliteeti. See leid pole sugugi tühine. Hea uni hoiab vaimu erksana ja annab päevaks palju energiat. See võib oluliselt toetada üldist rahulolu ja aitab vältida mitmeid terviseprobleeme.

Kes tahakski olla masenduses? Mitte keegi. Menopausiaegse hormoonide möllu keskel on kahtlemata parem, kui suudaksid depressiooni vältida, et keha saaks suurte muutustega paremini hakkama.

Loomulikult aitab regulaarne treening ka tervislikku kehakaalu säilitada või kaalu langetada. Liigne kehakaal teeb teatavasti kuumahood tugevamaks. Kui trenn otseselt kuumahoogusid ära ei hoia, siis tervislik elustiil kahtlemata aitab. See tähendabki aga regulaarset treeningut ja tervislikku toitumist.

Uuringust selguski, et kuumahoogusid esineb vähem neil naistel, kes järgivad tervisliku eluviisi põhitõdesid, mis aitavad nii vähendada kuumahoogusid kui ka parandada üldist enesetunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles