Kas flirtimisstiil võib näidata, kui edukaks suhe osutub?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõigile meeldib mõnikord pisut flirtida. Aga kas see lõbus ajaviide võib viia ka tõsisema suhteni? Üks mees väidab, et võib küll.

Suhteekspert doktor Jeffrey Hall veetis kümme aastat uurides paaride flirtimistehnikaid ja omavahelist suhtlemist. Uuringu tulemusi kokkuvõtvas raamatus «The Five Flirting Styles» («Flirtimise viis stiili») väidab ta, et see, kuidas keegi flirdib, näitab selgelt, kuidas selle tagajärjel tekkiv suhe võiks edasi kujuneda, vahendab magazine.foxnews.com.

«Jah, meil kõigil on oma flirtimise stiil, ja kõik kasutavad neid viit flirtimise stiili,» selgitas ta. «Enamasti on aga üks stiil domineeriv.»

Füüsiline flirt

See flirtimisstiil tähendab, et kehakeele kaudu näidatakse välja eelkõige seksuaalset huvi teise vastu. Inimesed, kellele see stiil on omane, astuvad suhtesse väga kiiresti ja neil on partneriga suurem seksuaalne külgetõmme.

Viisakas flirt

Viisakas flirtimine keskendub kombekusele ja mitteseksuaalsele käitumisele. Viisakad flirtijad ei ole pealetükkijad, enamasti peavad nad otsest flirtimist pigem eemaletõukavaks. Seevastu on neil pikemad ja tõsisemad suhted.

Vallatu flirt

Need, kes flirdivad ülemeelikult, ei ole suure tõenäosusega suhtest huvitatud. Nad teevad seda eelkõige meelelahutuseks või enda ego upitamiseks, selle taga ei pruugi olla soovi suhet luua.

Siiras flirt

Siiralt flirtijad tugevdavad sellega emotsionaalset lähedust, nende suhtlus on aus ja nende huvi ehtne. Siiras flirtija otsib suhet, mis põhineb lähedusel, seksuaalne külgetõmme on teisejärguline.

Traditsiooniline flirt

Traditsioonide järgijad usuvad, et mees peab astuma esimese sammu ja et naise asi pole mehe järel joosta. Passiivne roll võib viia selleni, et naisel on raske saada meeste tähelepanu, sest ta ei näita oma huvi otse välja. Samamoodi õpib mees enne naisele lähenemist teda põhjalikult tundma.

Halli sõnul oleneb see suhtesoovist, millise flirtimistehnika keegi valib. «Oleneb, kas eelistad lühiajalist või pikemat suhet, kas tahad kiirelt või aeglaselt arenevat kurameerimisperioodi, kas eelistad seksuaalset külgetõmmet või hingelist lähedust – vastavalt sellele sobib üks flirtimisstiil sulle rohkem kui teised,» selgitas ta.

Kui sinu eesmärgiks on tõsine suhe, siis flirdid hoopis teisiti kui siis, kui tahad vaid silmarõõmuga linade vahele pääseda. «Traditsioonilised flirtijad hetke ajel suhtesse ei astu, nendel meestel ja naistel üheöösuhteid pole,» lisas Hall. «Seevastu on vallatutel flirtijatel väga raske pikemaid suhteid hoida, enamasti nad ei teegi seda.»

Halli sõnul võib vale flirtimistehnikat kasutades leida end ühel heal päeval täiesti sobimatust suhtest. Seetõttu tuleb teadlik olla, kuidas partner sind tajub. «Üle 90 protsendi inimestest on arvanud, et vestluspartner flirdib nendega, kui too tegelikult seda ei teinud,» märkis doktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles