Naised piiluvad meeste kosmeetikakotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eks ikka ole naised need, kes vannitoas kogu vaba ruumi oma kreemide ja teiste ilutoodetega hõivavad. Meestele jäägu koht hambaharja ja pesemisasjade jaoks. Kui küsida meestelt nende «ilunippide» kohta, võimegi saada kohmaka vastuse stiilis «ma käin pesemas ja kõik», kirjutab Iluguru.

Naiste vannitoariiulitel leidub alati igasuguseid potsikuid ja totsikuid. Mõnikord on raske aru saada, mille jaoks täpselt kindlat toodet kasutatakse. Alatihti tuleb toodete silte üle lugeda ja endale meelde tuletada, et milleks see toode nüüd siis täpselt ostetud sai. Peale paari kasutuskorda tundub, et tootel pole siiski mingit vajalikku otstarvet ja järjekordne potsik jääb riiulile tolmu koguma. Sõbrannade riiuleid vaadates tundub, et neilgi valitseb vannitoas täpselt samasugune segadus. Lisaks lookas riiulid, mis raskuse all põranda poole vajuvad.

Tekib küsimus, milline on tegelikult meie elukaaslaste suhe kosmeetikatoodetesse? Kui edevad on mehed päriselt? Selleks, et teada saada, milliseid ilutooteid meie kallid kaasad eelistavad, andsime erinevatele naistele loa uurida salaja oma kaaslaste vannitubasid, et leida sealt üles tooteid, mida nende elukaaslased usinasti kasutavad.

Esimesena tutvustavad oma poste iluharjumusi kuus tüdrukut, kes vannitoas oma noormeeste järele luurasid.

Mari (20)

Minu Sander ei kasutagi tegelikult väga palju ilutooteid. Põhiliselt on tal kasutusel Nivea šampoon ja Avoni dušigeel. Lõhnaõlidest Versace, Lacoste ja Hugo Bossi lõhn.

Kairi (20)

Genthi vannitoariiulilt leidsin üheksa lõhnaõli (Dolce Gabbana, Gucci, kolm Armanit, L`Instant de Guerlain pour Homme, Yves Saint Laurent ja L`Essence de Cerruti). Ühesõnaga on tal päris suur lõhnavalik. Veel kasutab ta Acca Kappa deodoranti. Kraanikausi kõrvalt leidsin habenoa ja selle juures oli Anti-Shine Moisturizer, Nivea raseerimisjärgne palsam ja Palmolive Sensitive Shave Foam habemeajamisvaht. Juuksehooldusvahenditest jäi silma Syossi šampoon ja volüümi lisav ja kohevust andev Osis Schwarzkopfi kreem. Olemas oli ka hambahari ja hambapasta ning suuvesi.

Sandra (20)

Kristjan kasutab üldiselt vähe hooldusvahendeid. Vannitoariiulil on tal hambahari, hambapasta ja hambaniit. Selleks, et lõug liiga ära ei metsistuks, kasutab ta pardlit ja aftershave palsamit. Olemas oli ka dušigeel, šampoon ja palsam. Et huuled ei kuivaks, kasutab ta hügieenilist huulepulka. Naha kuivamise vastu aitab hästi Neutrogena kätekreem ja Cyclaxi kehakreem. Hetkel kasutab ta Burberry lõhnaõli ja Old Spice’i hügieenipulka. Rohkem midagi silma ei hakanud, kui ta just miskit salaja ei kasuta, mille avalikuks tulemisel ta ennast piinlikult tunneks.

Anette (19)

No kui nüüd lähemalt uurima hakata on mulle endalegi üllatav, kui palju on mu poisil ilutooteid. See on naljakas, sest ta pole sugugi edev. Samas on kõik asjad praktilised ja päris toonivat näokreemi või isepruunistuvat ihupiima ma riiulitelt ei leidnud. Ta lihtsalt ostab igasuguseid näokreeme ja lõhnu ning muid tooteid kokku ja siis unustabki need riiulitele. Kõige naljakam asi, mis tema lemmikute hulka kuulub, on minu kookose huulepalsam. Ta vahel kasutab seda salaja ja nii naljaga pooleks kinkisin siis tallegi isikliku palsami. Siis sain muidugi kurja pilgu ja «Mhh, Anette, miks sa norid» kommentaari osaliseks.

Marju (20)

Jaanuse vannituba on nagu tavalise poisi vannituba. Kasutusel on elementaarsed hügieenivahendid: Garnieri näopuhastusvahend, tavaline deodorant ja mõned lõhnad, nagu The Secret, Versace ja Hugo Bossi lõhn.

Piret (23)

Meil on vist olukord kodus päris vastupidine. Mina ei ole väga see, kes endale ilutooteid kokku ostab. Mul on omad kindlad lemmikud, millele olen kindlaks jäänud. Karl on aga täielik vastand. Kui ta ei saa endale midagi juurde osta, siis otsib mulle midagi. Ma arvan küll, et teda võib edevaks pidada. Oi, ta saab nüüd mu peale pahaseks, aga ta on täielik reklaamiohver. Näeb jälle uut reklaami mõnest kreemist või lõhnast ja juba tõttabki Ilumaailma poole. Aga samas ei saa mul midagi selle vastu olla, et mu kõrval on hoolitsetud ja alati hästi lõhnav poiss. Peaasi, et ta kauem peegli ees ei ole kui mina, ja praegu on olukord veel kontrolli all.

Kuigi noormehed ei taha seda tihti ise tunnistada, on paljud neist siiski heas mõttes ilueedid. Aga nagu ütleb Piret, mis meil saakski selle vastu olla? On iseenesest mõistetav, et ka noormehed endi eest hoolt kannavad. Erineb ainult see, kuidas keegi seda teeb. Mõni poiss kogubki endale suurtes kogustes erinevaid kreeme, lõhnaõlisid ja muid ilutooteid. Ja ega see neid vähem meesteks tee, pigem ikka vastupidi. Iseasi on see, kui olukord liiga «naiselikuks» muutub – siis on küll natuke liiga kaugele mindud. Üldise arusaama järgi on ripsmetušš poiste igapäeva toodete hulgas siiski juba too much.

Kuidas on aga lood pisut soliidsemas eas mehepoegadega. Milline on nende suhe kosmeetikasse ja milline olukord valitseb nende vannitoariiulitel?

Mari (42)

Minu abikaasa on tavaline eesti mees. Mitte see, kes Soomes tööl käib, vaid see, kes omab väikest firmat ja püüab iga päev anda endast parima, et perel oleks leib laual. Sageli tuleb tal ka endal töötajate kõrval rassida ja seetõttu ei saa ta end hommikuti eriti tuunida. Samas pöörab ta tähelepanu sellele, et tal oleks korralik dušigeel ja deodorant. Vannitoas on veel ka lõhnavesi, aga seda ta igapäevaselt ei kasuta.

Agnes (36)

Nüüd saan siin end pea anonüümselt välja elada. Minu elukaaslasel on nahahooldustooteid rohkem kui mul ja ta käib ka kosmeetikus. Tegelikult on tal sellele ka põhjendus. Ta harrastab nimelt ratta- ja jooksusporti, ning seda ilmast olenemata. Tal on vaja nii päikesekaitsekreemi, nahka niisutavat kreemi, silmaümbruskreemi ja midagi oli veel, mis kohe ei meenu.

Tegelikult sõbrannad isegi kadestavad, et mu mees enda eest nii hoolitseb. Ja ega minagi kurda. Minu kosmeetikavalikutesse ta ei sekku. See tähendab, et sõnu peale ei loe, aga kalleid kingitusi olen saanud küll.

Maila (31)

Mina sattusin hiljuti vaimustusse ühest kosmeetikasarjast ja külvasin sellega üle ka oma elukaaslase. Seal oli kohe selline korralik sari meestele ja ostsin talle kogu sarja. Eks ta alguses piilus ja piidles, et miks seda kõike vaja on. Enne oli tal lihtsalt deodorant ja lõhnavesi, dušigeeli päritolu teda eriti ei huvitanud. Minu suureks imestuseks hakkas ta neid tooteid ka tarbima ning kuu aja pärast avaldas ka professionaalset arvamust, et mis sobis ja mis mitte. Lühidalt öeldes jäid sõelale dušigeel, deodorant, kehakreem ning soenguvahendid. Välja praakimisele läks mingi toonik, mille vajadust ei osanud ma ka ise kaitsta.

Maret (52)

Päris huvitav, et ma polnud ise sellele kunagi mõelnud, aga kuigi vanus võiks näidata midagi muud, on minu kaasa siiski väga valiv, mida endale peale määrib ja mida mitte. Viimati üllatas ta mind sellega, et ostis koju hambapasta, mida ei müüda supermarketites, ja suuvee. Ise selgitas, et nüüd hakkame hammaste eest erilist hoolt kandma, et siis saab kunagi proteesiliimi arvelt kokku hoida. Ka kõik teised hügieenitarbed on ta alati endale ise ja väga teadlikult ostnud. Pean tunnistama, et pole sellele kunagi eriti tähelepanu pööranud. See on nii vist ka põhjusel, et ta oskab kõike tarbida tasakaalukalt ja ei lähe kunagi uksest välja kui lõhnav aroomibukett.

Pille Riin (34)

Alguses mõtlesin, et ega mul siia midagi kirja panna ole, sest pudelite ja potsikute hulk vannitoalaual on selgelt minu kasuks. Samas on minu tugevamal poolel suur hirm kõikide seepide, dušigeelide jms vastu, mis võiks talle külge jätta n-ö naiste lõhna. Kuna hügieenitarbeid ostan mina, siis pean alati jälgima, et ka šampoon oleks kindlasti meestele mõeldud, sest issand jumal, mis siis küll juhtub, kui naise lõhn juurde jääb. Õnneks olen leidnud sobiva toote, kus on kaks ühes, ja samuti olen välja sõelunud ka sobiva lõhnavee. Muud ta ei kasuta.

Kristi (37)

Et vastus oleks aus, läksin vannituppa, et kindlaks teha, mis seal laual siis õigupoolest on. Õnneks oli seal ka tema kosmeetikakott, mida ta kannab trennis ja reisidel alati kaasas. Ütleme nii, et mina edestan teda ainult dekoratiivkosmeetika hulgaga. Tal on olemas dušigeel, deodorant, lõhnavesi ja kehakreem, aftershave, raseerimisvahendid ja hügieeniline huulepulk. Kunagi oli ka näokreem, aga seda ta eriti ei kasutanud. Millepoolest ta aga minust kindlasti erineb, on medikamentide fänlus. Tal on alati kaasas nii peavalu kui ka nohu- ja gripiravimid.

Veronika (32)

Vannitoas on olemas lõhnavesi, deodorant, dušigeel, aftershave ja habemeajamise vahendid. Enamiku toodete suhtes ta väga valiv pole ja endale kosmeetikatarbeid soetades olen alati ka elukaaslase peale mõelnud. Üks asi on siiski ka, mis on talle püha. Selleks on nimelt Hugo Bossi lõhnavesi. Eriti just siis, kui tal on töö juures pingeline, valab ta end sellega korralikult üle. Olen mõelnud, et see on midagi sarnast, kui kunagi sõtta minnes tehti endale näomaalinguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles