Minu sõbranna petab oma meest, kuidas käituda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Med

Sa saad teada, et sinu sõber on petnud oma elukaaslast ja sulle tundub uskumatu, kuidas inimene, kellest sa nii palju hoolid, võis käituda nii valesti. Kuidas sellises olukorras käituma peaks, et tema teod ei mõjutaks liigselt sinu omi ning, et teie sõprus ka aastate pärast edasi kestaks?

Huffinton Post reastas nõuanded, kuidas sellisel juhul käituda.

See on tema, mitte sinu probleem
Kui sa oled väga põhimõtteline ja usud truudusesse, võib sinu sõbra käitumine mõjutada ka teie omavahelist suhet ning sinu suhtumist temasse. Kuid pea meeles, et tema käitumine on seotud tema, mitte sinuga. Tema peab elama oma elu ning tegema oma valikud.

Tegele enda suhtega
Uuringud näitavad, et sinu lähedaste suhteprobleemid mõjutavad ka sinu oma, muutes sind umbusklikumaks. Sinu jaoks võivad tekkida hirmud, kas ka sinu partner sind petta võiks või kas sa ise oled oma suhtes õnnelik. Anna endale aru, et kõik inimesed ja suhted on täiesti erinevad ning pühenda end oma suhtele enam, et ennetada neid vigu, mida sa teiste suhete puhul kõrvalt näinud oled.

Ära jäta oma sõpra üksinda
See on tema probleem ja ta peab sellega tegelema, kuid ta pole ära teeninud, et ta oma vea tõttu ka oma sõbrast ilma jääd.

Sea piirid
Tee sõbrannale selgeks, et sa ei hakka tema eest valetama või teda kaitsma, kuid hoolimata sellest, et sa tema teguviisi heaks ei kiida, oleks sa sõbrana tema jaoks olemas.

Sa oled ta sõber, mitte psühholoog
Tema sõbraks olemine ei tähenda seda, et sa peaksid olema valmis kuulama kõiki neid detaile ja mõtteid, mis tal seoses selle teemaga on. Anna talle mõista, et sellel teemal saab tal asjad selgeks mõelda aidata vaid psühholoog.

Hoia meeles, et ta on siiski hea inimene
Ta ei ole muutunud inimene, kes ärkas ühel hommikul üles selleks, et teistele haiget teha. Ta eksis, kuid eksimine ei tee teda halvaks.

Õigus emotsioonidele
Ei ole olemas õigeid või valesid tundeid. See, et ta tunneb kellegi suhtes kiindumust või armastust, pole viga. Kõigil on õigus tunda emotsioone, kuid nende ajendil käitumine on miski, mida täiskasvanud inimene peaks läbi mõtlema. Ära ole kriitiline tema tunnete, vaid tegude osas. Ole tema emotsioonide suhtes kaastundlik.

Ka see läheb mööda
Ühel momendil on see draama möödas ning su sõber on taaskord see särav ja suurepärane inimene, kes enne neid keerulisi aegu. Sel momendil oled sa õnnelik, et sa sõprusest tema nõrkushetkede pärast ei loobunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles