Kuidas hooldada beebi esimesi hambaid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Beebi esimeste hammaste lõikumisega tekib lapsevanematel tavaliselt küsimus, kuidas nende üksikute kikude eest hoolitsema peaks.

Pese mänguasju
Sellel ajal kui lapsed palju suhu topivad, on hügieen tõesti tähtis ja sellele tuleks rohkem tähelepanu pöörata, kirjutab Emmedeklubi. Mänguasju võiks regulaarselt pesta. Närimismänguasjad, mis on täidetud, tuleks steriliseerida, pihustades neile keevat vett.

Alati tuleks läbi lugeda mänguasja pakendil olev informatsioon, sest erinevate materjalidega esmed vajavad erinevat puhastamist.

Ka ainust hammast tuleks regulaarselt puhastada
Nii enda kui ka lapse käsi tuleks pesta mitu korda päevas. Ükskõik, millises vanuses beebi esimene hammas lõikub, tuleks ka seda esimest hammast kaks korda päevas spetsiaalse silikoonist sõrmeharjaga pesta.

Hambapasta pole vajalik
Hambapastat ei ole vaja kasutada, sest laps ei oska seda veel välja sülitada. Silikoonharjaga saab lisaks hammaste puhastamisele ka igemeid masseerida. See harjutab last juba varakult hammaste eest hoolitsemisega harjuma. Silikoonhari on ohutu, sest sellega ei ole võimalik lapse suu limaskesta kahjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles