Vahvad disainituurid mobiilis

Tiina Kolk
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tark mees taskus: disainikaart aitab avastusretki plaanida.
Tark mees taskus: disainikaart aitab avastusretki plaanida. Foto: Eesti Disainikeskus

Disainifriigid ja teised huvilised saavad nüüd nutitelefonist Tallinna disainikaardi mobiiliäpi tasuta alla laadida App Store’ist ja Google Playst või lingilt disainikeskus.ee/kaart.

«Oleme valmis saanud suure tööga,» nendib Eesti Disainikeskuse kommunikatsioonijuht Maris Takk. Tema sõnul tutvustab kaardi mobiilirakendus paiku, kust võib leida head Eesti disaini – alates disainipoodidest, -galeriidest ja muuseumidest ning lõpetades meie disainerite loomingut eksponeerivate kohvikute, restoranide, haljas-aladega vms.

«Tasuta mobiiliäpp D-kaart sisaldab detailset linnakaarti, disainiobjektide otsingut ja nimekirja koos info, kontaktide ja pildimaterjalidega ning võimaldab kasutajat ka reaalajas positsioneerida,» selgitab Takk. «Samuti võib igaüks koostada oma avastusretki Eesti nimekate disainerite ja disainibüroode soovitatud paikade järgi. Näiteks saab teha tiiru peale disainibüroode Brand Manuali ja AKU ning moedisainer Liina Viira meeliskohtadele.»

Esimese paberist kokkuvolditud Tallinna disainikaardi üllitas Eesti Kunstiakadeemia 2006. aastal ehk disainiaastal. Viimased aastad teeb seda Eesti Disainikeskus koostöös kaardifirmaga Regio ja disainiagentuuriga AKU.

Uus paberil ja mobiilne Tallinna disainikaart on saadaval pealinna turismiinfopunktides, disainikeskuses ning sellel osalevates-märgitud asutustes.

Tallinna disainikaardi ja mobiilirakenduse väljaandmist toetasid kultuurkapital, linna ettevõtlusamet, majandusministeerium ning Euroopa Liidu regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles