Tööandja nõue kanda ametlikke riideid tekitab alluvates stressi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui sa tunned end oma igapäevases ametlikus tööriietuses ebamugavalt, pole sa kindlasti ainus. Selgub, et paljud inglased on rahuloluematud, et peavad kandma ülikondi ja ametlikke riideid.

Ligemale poole inglastest ütlevad, et ametlike riiete kandmine on nende jaoks ebameeldiv ja stressi tekitav ning nad sooviksid kanda riideid, milles nad end mugavalt tunneksid, kirjutab Daily Mail. 53 protsenti küsitlusele vastanutest ütlesid, et töökoha poolt peale sunnitud riietus rikub nende tuju ja mõjutab töökvaliteeti. 42 protsenti ütles, et tööriietuses on nad ametlikumad ja kinnisemad.

Oma tööriietusega olid muuseas rahulolematud 31 protsenti meditsiinitöötajatest ning 28 protsenti poemüüjatest. Majandussektoris töötavate inimeste puhul nõudis tööandja 51 protsendilt inimestelt ametliku riietuse kandmist, kuid neist vaid 25 protsenti leidsid, et see on nende töö iseloomust lähtuvalt tõesti vajalik.

Nende seas, kelle töökohas nõutakse vastavat riietust, on stressis 41 protsenti inimestest, samas kui neil, kes võivad ise otsustada, kuidas nad end riidesse panevad, on stressis vaid 18 protsenti.

Eriti suurt pahameelt tekitab ametlike riiete kandmise nõue suvel, mil ülikonnaga on palav. Füüsiline ebamugavustunne häirib sinu loovust ja produktiivsust. 48 protsenti küsitlusele vastanutest ütlesid, et nende tööandja võiks lubada neil põlvpükste kandmist kui temperatuur on kõrgem kui 28 kraadi. 43 protsenti leidis, et põlvpükste kandmist ei tohiks üldse keelata.

Seega, et vähendada inimeste stressi ja julgustada tööandjaid laskmaks inimestel vabamalt riietuda, on Inglismaal alustatud lühikeste pükste kandmise päeva tähistamist, mis oli esimest korda eile, 15. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles