Kuidas jõuda ihaldatud eesmärkideni?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisenda endale õnnetunnet.
Sisenda endale õnnetunnet. Foto: Fabrice Michaudeau/Scanpix

Me kõik unistame, kuidas ühel päeval oleme oma ideaalkaalus, räägime soravalt prantsuse keelt ja suudame igal kuul oma palgast 20 protsenti säästudeks kõrvale panna. Kui kaua sa juba sarnastest asjadest unistanud oled? Ja mida sa oma eesmärkide nimel päriselt teinud oled?

Siin on sulle mõned nipid, kuidas oma ihaldatud eesmärkide nimel juba täna tööle hakata. Soovitused pani kirja You Beauty.

Saavuta ideaalkaal ja hoia end vormis
Ühekordseid eesmärke on lihtne saavutada. Vastavaks ürituseks mõned kilod alla võtta, et oma kleidis üliseksikas välja näha, on võrdlemisi reaalne ülesanne, kuid paraku ei õnnestu meil tavaliselt saavutatut hoida.

Uuringud näitavad, et kui sead endale väga jäiga eesmärgi, on sellest palju raskem kinni hoida. Seega, selle asemel, et võtta eesmärgiks kaotada 5 kilo, sea endale veidi lõdvem piir, näiteks 3-8 kilo. Kui sinu eesmärk on kindel, ei tunne sa rahulolu enne, kui oled selle saavutanud. Kui sinu eesmärgi piir on laiem, tunned rahulolu juba sellest, kui 3 kilo kaotanud oled. Miski ei motiveeri rohkem kui õnnestumine!

Psühholoogid ütlevad, et tegelikult tasub sarnast strateegiat kasutada kõikide asjade puhul. Nii tunned sa vähem pettumust ja rohkem rõõmu edasiminekutest.

Pane raha kõrvale
Inimeste suhtumine rahasse on väga erinev. Mõne jaoks on imelihtne jätta endale mõni uus asi ostmata ja panna see raha suuremateks asjadeks kõrvale. Teise jaoks jällegi mitte. Kui seisad jälle poeriiuli ees, et osta endale need ülivinged ja moekad kingad, mõtle hoolega järele. Kas sa vajad neid tõesti? Või oleks toredam reisile minna?

Uuringud näitavad, et positiivne enesesisendus aitab palju paremini kui negatiivne. Kui sa ütled endale, et sa ei või seda või teist osta, sest muidu ei jõua sa oma arveid maksta, tekitab see sinus negatiivset emotsiooni – sa jääd millestki ilma. Selle asemel mõtle, et sa oled õnnelikum, kui sa hoiad selle raha millegi kindla ja suure jaoks.

Võta treeningu eesmärgiks midagi, mida sa teha ei julge
Väga paljude naiste jaoks on kangi surumine nii võimatuna tunduv harjutus, mida ette ei võetagi. Ja kindlasti on seda väga raske teha, kui puudub teadmine, kuidas. Treeninguspetsialistid ütlevad, et kui oled umbes kolm kuud regulaarselt ülakehale trenni teinud, võiksid proovida kangi rinnalt surumist. Ka vaid üks tõste on juba edusamm.

Õpi selgeks uus keel
Sinust ei pea saama filoloog, võta endale eesmärgiks see, et saaksid võõras keeles lihtsamad igapäevased vestlused maha peetud. Kõige olulisem on alustada kohe suhtlemist. Seega, kui oled endale elementaarsemad fraasid selgeks teinud, leia endale inimene, kellega kasvõi Skype’is harjutada. Selle asemel, et mõelda, et sa pole veel valmis, räägi täpselt nii, nagu välja tuleb. Ära tunne piinlikkust, kui su grammatika on vale, ignoreeri seda. Grammatika on miski, mida sa saad edasi arendada siis, kui sul on juba teatav sõnavara ja julgus võõras keeles rääkida.

Loobu halvast harjumusest
Meil kõikidel on mõni veidrus, kuid mõni harjumus häirib meid ennastki ja võib meie elule või tervisele kahjulik olla. Selle asemel, et seada endale suur ja ebamäärases kauguses olev eesmärk, võta üks päev korraga. Esialgu võta vastu otsus, et sa ei tee seda asja ühel päeval. Seejärel, kui oled ühel päeval ilma oma halva harjumuseta toime tulnud, jätka edaspidi nii, et jätad asja tegemata ühel korral päevas. Kui see sulle enam raskusi ei valmista, takista end kolmel korral päevas. Ja kui see enam raske pole, sea endale reegliks, et sa ei tee seda enam üldse. Spetsialistide sõnul suudavad inimesed sellise tehnika abil saada lahti vanast harjumusest, või tekitada uut, keskmiselt nelja nädalaga.

Kui sa märkad, et vanad kombed kipuvad tagasi tulema, peata end ja mõtle, mis on selle põhjuseks. Stressi korral võivad hingamisharjutused aidata. Leia viis, kuidas oma ärevust teisiti ja positiivselt maandada. Kui see aitab, võid sa end selle eest premeerida. Näiteks, kui sa oled kolm nädalat suutnud end oma halvast harjumusest eemal hoida, ostad sa endale paari kingi, raamatu vms. Kui sa ka selle tehnika abil ei suuda oma halvast harjumusest eemalduda, otsi abi spetsialisti käest. See on täiesti normaalne, et kõikide asjadega ei suuda me päris iseseisvalt toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles