Isa soovitus tütrele: mine ja naudi seksi!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Panther Media/Scanpix

Palju heidetakse nalja selle üle, millised on vanema ootused oma tütrega suhet alustavale noormehele. Näib, et iga lapsevanema suurim hirm on see, et tema suureks kasvanud tütar ühel päeval seksiga tegelema hakkab. Üks isa arvab teisiti.

Ühes internetis ringi liikunud naljatekstis, kus vanema reastatud reeglid tema tütrega kohtamiseks, on kirjas lause: «Kindlasti on sulle öeldud, et ilma kaitsevahendita seksimine võib sind tappa. Lase ma täpsustan – mina olengi see kaitsevahend ja kui sa seksid minu tütrega, ma tapan su!»

Üldine vanemate poolne suhtumine on selline, et noormehed on ohtlikud ja kiimas ning kasutavad tütarlapsi lihtsalt ära, kirjutab Huffington Postis isa ja kirjanik Ferrett Steinmetz, kes selle suhtumisega sugugi nõus pole.

«Vaadake, ma armastan seksi, see meeldib mulle. Ja kuna ma armastan oma tütart, tahan ma et, ta saaks nautida samu rõõme või rohkemgi kui mina. Ma ei taha kuulda tema seksuaalelu detailidest, kuid üldiselt öeldes – kallis  tütar, mine välja ja lõbutse,» ütleb Steinmetz.

Sest kahe poole kokkuleppeline seks pole midagi, mida mehed saavad naiselt lihtsalt võtta, see on miski, mida sa vabatahtlikud annad. Inimesel puudub kohustus anda kellelegi teisele naudingut ja teisele inimesele naudingu valmistamine ei vähenda sinu enda naudingut. «Kes arvab teisiti, on mees, kes üleüldiselt naistest väga kehvasti arvab,» usub Steinmetz.

Steinmetz rõhutab, et loomulikult võivad need suhted nurjuda ja teha palju haiget ning isana on ka temal valus kui tema lapsel on valus. «Ma olen sind lohutanud, kuid sa nutad, sest su poiss-sõber pettis sind ja see rebis mu tükkideks, kuid kas tead, mis lõhuks mind veelgi enam? Näha sind klaaskupli all, võimaluseta kogeda midagi muud, sest sinu isa otsustas, et sa ei või proovida midagi, kuni tema otsustab, mis sulle meeldida võib,» kirjutab mees oma pöördumises tütre poole.

«Sa pole mina. Sa pole minu soovide pikendus. Ja seega pead sa tegema omaenda vigu. Õppima ise, kuidas pärast kukkumist üles tõusta ja haavad kinni siduda. Ma aitan sind. Ma olen sinu tugiisik kui see on vajalik, sinu nõuandja, inimene, kelle juurde võid sa alati tulla kui tunned end eksinuna. Kuid ma usun, et ka eksimises on oma väärtus. Ma usun, et vaid eksides võid saada tugevaks.»

Steinmetz nendib, et kahtlemata on tema tütre elus asju, mida tema isana peab hullumeelseks, koledaks või ebameeldivaks, kuid need erisused ongi kogu maailma ilu. Kui kõik inimesed armastaksid samu asju, ihkaksime me kõik koos olemist ühtede ja samade inimestega. «On ime, kuidas kellegi teise äratõugatu võiv olla sinu armastatud varandus. Ja ma oleksin õnnetu väike mees, kui ma mõjutaksin sind olemaks minu enda soovide ja ihade koopiaks. Armasta muusikat, mida mina vihkan. Vaata filme, mida ma põlastan. Saa tugevaks naiseks, kes teab, kus peitub tema õnn ja kes teab, kuidas oma õnne saavutada,» kirjutab ta.

Kõik saavad elus haiget ja vahel teevad ka teistele haiget. Kui Steinmetzi sõnul ei õigusta see ütlemist, et seks on halb või, et tema tütar on halb, sest ta soovib seksi. Või, et teised inimesed on halvad, et nad võtavad sinult vastu seda, mida sa ise valmis andma oled. «Kuigi selles on oma huumor, keeldun ma nõustumast ideega, et inimene, kes on sisse võetud minu tütrest, on minu vaenlane,» leiab ta.

«Minust ei saa sinu valvurit, kes sind vangitorni lukustab. Ideaalis olen ma oma tütre turvaline paik kuju naasta kui ülejäänud maailm on veidi liiga julm,» ütleb mees. «Seega mine maailma ja leia asjad, mida sa armastad ja vastupidi,» lõpetab Steinmetz kirja oma tütrele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles