Kas sina läheksid ilma meigita tööle?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi hommikuti kipub kiireks minema, keeldub koguni 75 protsenti naistest tööle minema ilma meigita. Uus uuring paljastas, et naised tunnevad survet ka tööl head välja näha.

Suurbritannia naiste seas läbi viidud uuring näitas, et kolmveerand naistest ei läheks ilma meigita tööle ja viiendik naistest kardab, et nad satuksid tööl pahandustesse, kui ilmuksid ühel päeval tööpostile meikimata näoga, vahendab Female First.

Uuringu eesmärgiks oli vaadelda naiste iluharjumusi, keskendudes sellele, kuidas ja millal naised meiki kannavad. Uuringus osales 1812 naist, kel oli vanust 18 või rohkem. Kõigil naistel oli uuringu ajal töökoht olemas.

62 protsenti osalenutest tunnistas, et tunnevad end ilma meigita ebakindlalt ja 47 protsenti naistest uskus, et kui nad läheks ilma meigita tööle, siis see mõjutaks seda, kuidas kolleegid neisse suhtuvad.

61 protsendi naiste jaoks oli väga oluline see, et nad töö juures head välja näeks. 53 protsenti naistest oli veendunud, et hea välimus aitab neil tööl edasi jõuda.

Aga kui osalejatelt küsiti, kas see oleks vastuvõetav, kui mõni ettevõte muudaks meigi kandmise naistele kohustuslikuks, siis peaaegu kõik osalejad (96 protsenti) vastasid eitavalt.

65 protsenti osalenud naistest oli arvamusel, et liiga palks meigikiht või teatud väljakutsuv meikimisstiil võivad mõjutada negatiivselt nende töösuhteid.

Uuringu läbiviijate jaoks oli üllatav fakt, et niivõrd suur hulk naisi keeldub ilma meigita tööle minemast. «Enesekindlus töö juures on väga oluline ja kui meik kuidagi suurendab seda enesekindlust, siis on täiesti arusaadav, miks naised end tööle minnes meigivad,» sõnas Mark Pearson, uuringu korraldanud ettevõtte esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles