Millest jääd ilma trenni tegemata?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui arvad, et trenn on vaid ülekaaluliste inimeste jaoks, siis loodetavasti muudab järgmine artikkel su meelt. Ülekaalulised pole ainsad, kes trennist kasu saavad, kuigi kaalukaotus on kindlasti oluline boonus, mis korraliku trenniga kaasneb.

Millistest kasulikest asjadest jääd ilma, kui keeldud trenni tegemast? Allwomenstalk annab aimu.

Tugevad lihased. Kui sa just füüsilist tööd ei tee, saavad trimmis ja tugevad lihased tekkida vaid korraliku trenni tulemusena. Võib-olla oled loomulikult sale, aga kui tugevad on su lihased? Igasugune regulaarne trenn, olgu see tunni või 10 minuti pikkune, aitab lihaseid trimmida. Veendu, et toituksid ka õigesti, et neid lihaseid säilitada.

Parem uni. Trenni käigus higistad kogu mustuse oma kehast välja. Lisaks leevendab trenn pingeid, stressi ja kasutab tohutult energiat. Seega on vaid loogiline, et trenn tagab parema une.

Tasakaalus tunded. Nagu eelnevalt mainitud, aitab trenn võidelda stressiga. Trenni käigus vallandub hormoon nimega serotoniin, mis tekitab hea tuju ning hoiab depressiooni ja madala enesehinnangu eemale. Seega, trenni vältides tekitad olukorra, kus su tunded võivad tasakaalust väljas olla.

Rohkem energiat. Trenn kiirendab ainevahetust. See annab omakorda rohkem energiat, et peaksid terve päeva vastu. Energiat kulub ka trenni käigus, kuid samas saad sa selle energia kõik tagasi, tänu millele pole sa päeva jooksul loid. Uneajaks oled sa heas mõttes väsinud, mitte kurnatud.

Rohkem enesekindlust. Trenni vältides jääd kindlasti ilma enesekindluse tõusust. Kui teed midagi, mis on su kehale niivõrd hea, kuidas sa siis ei tunne end hästi? Muidugi tunned! Trenn aitab ka lisakilosid kaotada ning end vormi ajada.

Sunnid end paremaid tulemusi saavutama. Meil kõigil on eesmärgid ja isegi kui sinu eesmärgid pole seotud trenniga, saad sa siiski füüsilisest tegevusest kasu. Kui sead paika rutiini ja jääd sellele kindlaks, märkad peagi, et see mõjutab ka su elu teisi osi, näiteks tööd ja kooli.

Parem keskendumisvõime. Pole kahtlustki, et trenn aitab paremini keskenduda. Mõtle sellele: raskuste tõstmine või mis tahes füüsiline ja pingutust nõudev tegevus vajab tähelepanu. Pärast seda, kui oled trennis korralikult keskendunud, tunned motivatsiooni ka muude asjadega niivõrd palju vaeva näha.

Heade harjumuste kujunemine. Kas pole parem ärgata varakult, et minna jooksma ning saada tööpäevaks energiat, kui olla uimane ja loid ning terve päeva unistada magamisest? Lisaks tähendab rohkem trenni seda, et pead ka rohkem vedelikku tarbima ja see tuleb sulle ainult kasuks.

Üldine hea tervis ja toonus. Kõige olulisem asi, millest trenni vältides ilma jääd, on üldine heaolutunne ja tugev tervis. Treeningul on mitmeid plusse, näiteks tervem süda, parem seedimine ja hingamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles