Kakao joomine mõjub ajule hästi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nagu meil oleks vaja veel üht põhjust, miks nautida mõnusat kuuma šokolaadijooki, kuid uus uuring tõestas, et see mõjub ajule hästi.

Kahe tassi kakao joomine päevas võib aidata vanematel inimestel oma mälu turgutada, kirjutab femalefirst.co.uk.

Uuringu käigus selgus, et kakao parendab vereringet peas nendel, kel on eelnevalt sellega probleeme olnud. Need, kelle vereringe peas paranes, sooritasid edukamalt uuringu lõpus läbi viidud mäluteste.

Uuringu eestvedaja dr Farzaneh Sorond Harvardi meditsiinikoolist sõnas: «Saame üha rohkem teada peas oleva vereringe kohta ja kuidas see meie mõtlemist mõjutab. Kuna erinevad ajupiirkonnad vajavad rohkem energiat, et ülesandeid sooritada, on neil vaja ka suuremat hulka verd.»

Peaaegu kolmandikul uuringus osalenud inimestest, kelle keskmine eluiga oli 73, oli halvenenud vereringe uuringu alguses, kuid uuringu lõpuks oli vereringe peas paranenud 8,3 protsendi võrra.

«On tarvis läbi viia veel uuringuid, et selgitada välja seos kakao, vereringeprobleemide ja tunnetuslikkuse languse vahel, kuid see uuring on oluline verstapost, mis saab järgmistele uuringutele nurgakiviks,» ütles dr Paul Rosenberg Johns Hopkinsi meditsiinikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles