Video: kuidas harjutada last potil käima?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Medi

Mähkmetest loobumine on laste elus tähtis ja suur samm. Selle kohta käib päris palju vastuolulist infot, sest mõne laps käiv väidetavalt juba 3-kuuselt potil, kes räägib, et enne pooleteise aasta vanuseks saamist ei saa laps veel oma keha tunnetusest üldse arugi, et selleks valmis olla. Aga kuidas see siis tegelikult käib ja kuidas last potile harjutama hakata?

Põhimõtteliselt on laps valmis siis kui ta oskab istuda, kui ta suudab potilt püsti tõusta ja kui ta on näidanud üles huvi potil käimise vastu, kirjutab Emmedeklubi. Hea on, kui ta oskab ise pükse üles ja alla tõmmata. Tavaliselt on see vanus umbes 7.-8 elukuu vahel. Tagasilöögid on harjutamisperioodil loomulikud.

Kui laps teeb ilusti potti, tuleks last kiita, sest ee on väga loomulik, et me pissime ja kakame. Eraldi premeerimine kommi või mänguasjaga pole vajalik.

Kodus võiks ikkagi olla aluspükstega ja peal võiksid olla tavalised pikad püksid või kleit, et ta tajuks ära ,et nüüd on märg ja ebameeldiv. Talvel õue minnes on mugavam mähe alla panna, sest õnnetusi võib ikka juhtuda ja sel juhul ei ole ka vanemal endal nii palju stressi.

Kõik lapsed hakkavad kunagi potil käima. Vanemad võiksid seda asja võimalikult rahulikult võtta, sest kui sa oled ise rahulikum, sujub ka potil käimine paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles