Video: nutitelefonidega lastest tehtud fotod on suureks ohuks turvalisusele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kas ka sina oled oma nutiseadmega lapsest pildi teinud ja selle avalikult internetti üles riputanud? Kas teadsid, et lihtsalt kättesaadavate programmide abil on võimalik pahatahtlike kavatsustega inimesel selgeks teha, kus sinu lapsest see pilt tehtud on?

Selgub, et kui sinu nutitelefonil on sisse lülitatud GPS seaded, salvestatakse pildi tegemise hetkel faili ka informatsioon, mida vastavad programmid reaalseks asukoha infoks lahti kodeerida oskavad, vahendab Action News. Nii võib potentsiaalne pahategija teha selgeks, kus on sinu lapse magamistuba või millisel mänguväljakul laps mängimas käib.

Seega ei tohiks lapsevanemad kindlasti postitada oma laste pilte avaliku ligipääsuga kaustadesse ning kahtlemata peaksid and kontrollima, et nende mobiilil oleksid mobiilse positsioneerimise seaded välja lülitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles