Nigella Lawsoni abikaasa käitub nagu tüüpiline vägivallatseja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigella Lawson
Nigella Lawson Foto: AP/ Scanpix

Vaid kuu aega tagasi teatas telekokk Nigella Lawsoni abikaasa Charles Saatchi, et nad lahutavad ning tegi naise kohta hukkamõistva avalduse. Nimelt oli Saatchi pahane, et Lawson teda pärast kägistamisfotode avalikustamist avalikkuse ees üldse ei kaitsnud.

Saatchi väitis, et «jälestab» naistevastast vägivalda ja selgitas, et haaras nutva Lawsoni kaelast vaid seetõttu, et saada naise tähelepanu, kirjutab The Frisky.

Lawsoni ja Saatchi lahutus jõustus eelmisel kuul. Lawson pole enda ründamise ega lahutuse kohta avalikult midagi öelnud ning väidetavalt pole ta ka Saatchiga suhelnud. Nüüd palub Saatchi kuulduste kohaselt telekokka, et viimane mehe tagasi võtaks ja ähvardab enesele viga teha, kui naine temaga ühendust ei võta.

The New York Posti andmetel on mees naist «pommitanud sõnumite ja telefonikõnedega ning ähvardab endale viga teha, kui naine tema kõnedele ei vasta». Ühel hetkel mees palub, teisel kiusab naist.

Üks moodus, kuidas vägivallatseja oma partnerit kontrollib, on ähvardades endale või naisele viga teha või ähvardades enesetappu sooritada. Kuigi vägivallatseja võib emotsionaalselt tõesti suurt valu tunda, on taolised ähvardused mõeldud manipuleerimiseks, et ohver vägivallatsejale vastaks. Selline käitumine tekitab ohvris tunde, et ta peab vastama, muidu jäävad tagajärjed tema südametunnistusele.

Loodetavasti on Nigella Lawsonil tugev tugigrupp olemas. Nagu näiteks Pamela Andersoni ja Tommy Lee või Rihanna ja Chris Browni puhul oleme näinud, on suhteliselt tavapärane, et ohver läheb vägivallatseja juurde tagasi. Statistika andmeil kulub seitse või kaheksa korda enne, kui ohver enam vägivallatseja juurde tagasi ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles