Uuring: sõpradest fotode postitamine Facebooki on kiireim viis sõprade kaotamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praegusel internetiajastul, mil tahame kõike kõigiga jagada, on fotode pidev uuendamine Facebookis ülioluliseks muutunud. Kuid Birminghami ülikoolis tehtud uuring näitas, et fotode uuendamine võib tegelikult viia selleni, et kaugened oma sõpradest.

Kuigi Facebooki lisatakse fotosid selleks, et oma elu sõpradele ja pereliikmetele näidata, võib selle tulemus olla aga soovitust hoopis erinev: sõbrad võivad sind lausa oma sõbralistist maha võtta, vahendab Yahoo! Shine.

Birminghami ülikooli turunduse õppejõud ja uuringu autor dr David Houghton selgitas: «Meie uuring tõestas, et need inimesed, kes pidevalt lisavad uusi pilte Facebooki, võivad sellega kahjustada suhteid reaalses elus. Seda eelkõige seetõttu, et inimesed, kes pole «saripostitajatega» väga lähedased, ei oska suhestuda nende inimestega, kes pidevalt endast pilte jagavad.»

Pole ka mingi üllatus – iseendast klõpsatud porteefotod pole just paljude lemmikud. Aga kas sa teadsid, et fotod, kus oled koos sõpradega veetmas elu kõige toredamaid hetki, võivad fotode jagamise puhul teie sõprust sootuks kahjustada?

Täpselt nii! Uuring tõestas ka seda, et partnerid, kellele meeldis regulaarselt jagada fotosid oma igapäevaelust, võõrandusid aja jooksul teineteisest. Sarnaselt juhtus ka nendega, kes jagasid fotosid oma lähedastest sõpradest – liigne fotode lisamine mõjutas sõprust negatiivselt.

Vaid perekonnast piltide jagamine mõjus positiivselt, sest see väljendas perekonna toetamist ja armastamist.

Mida sellest kõigest õppida tasuks? Lisa julgelt Facebooki pilte oma lastest, vanematest või abikaasast, kuid jäta kõrvale endast tehtud fotod ning fotod sõpradest. Pea meeles, et jagad neid pilte inimestega, kes on huvitatud vaid «sinust», mitte su sõprusringkonnast ega sõpradest, kellega käid kokteile joomas või reedeti klubides tantsimas. Hoia seda «publikut» meeles, kui kaalud, mida Facebooki lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles