Korralik hommikusöök võib aidata kaalu kaotada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oleme kõik teadlikud, et hommikusöök on päeva kõige olulisem söögikord, nüüd on aga välja selgitatud, et rikkalik hommikusöök võib aidata lausa kaalukaotusele kaasa.

Uue uuringuga tehti kindlaks, et kaloririkas hommikusöök ja sellele järgnevad väiksemad söögikorrad päeva jooksul võivad aidata kaalu kaotada, kirjutab Female First.

Teadlased uurisid 12 nädala jooksul kahte naiste gruppi: ühele grupile anti kaloririkas hommikusöök, teisele kaloririkas õhtusöök.

1600 uuringus osalenud naist olid kõik keskealised, ülekaalulised ja põdesid suhkurtõbe. Mõlema grupi liikmed tarbisid päevas 1400 kilokalorit.

Suure hommikusöögi sööjad kaotasid keskmiselt 8,6 kilogrammi, suurema õhtusöögi sööjad aga kõigest 3,5 kilogrammi.

Professor Daniela Jakubowicz selgitas: «Õigete toiduainete tarbimine valel ajal aeglustab kaalukaotust ja võib lausa kahjulik olla. Meie uuring tõestas, et suuremat õhtusööki nautinud naistel tõusis rasva tase organismis, hoolimata sellest, et ka nemad kaotasid kilosid.»

Ajakirjas Obesity avaldatud uuringu tulemused viitavad sellele, et hästi ajastatud toidukorrad mängivad olulist rolli ülekaalulisusega võitlemises ja tervislike eluviiside omaks võtmises.

Jakubowicz lisas veel, et mõttetu söömine hilisõhtutel teleri või arvuti ees on just see, mille tõttu inimesed muutuvad ülekaaluliseks. «See suurendab kehakaalu ning ka südame- ja veresoonkonnahaiguste tekkimise riski,» sõnas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles