Naised tulevad lahkuminekuga toime paremini kui mehed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi naistel on enamasti lahkumineku järel rahaliselt raskem hakkama saada, selgub, et naised tulevad lahutusega paremini toime kui mehed.

Värske uuring, kus küsitleti 10 000 inimest vanuses 16-60 eluaastat, ütleb, et naised on viis aastat pärast lahutust oma eluga oluliselt rohkem rahul kui mehed, kirjutab Your Tango.

Suhteekspert Teresa Atkini sõnul on põhjus selles, et naised tegelevad oma lahutusjärgsete emotsioonidega kohe ja saavad pärast seda oma eluga rahus edasi minna. Mehed seevastu sukelduvad kiirelt uude suhtesse.

Harilikult ümbritseb naisi suurem tugivõrgustik, kes aitavad probleemidega toime tulla. Abistavaks on siinkohal ka lihtsalt tuju tõstmine heas seltskonnas, isegi kui kaaslased ei oska anda adekvaatset psühholoogilist nõu. Ning naised ei karda vajadusel psühholoogi poole pöörduda.

Atkin soovitab meestel leida seltskondlikke tegevusi oma sõpradega, et viia mõtted lahkuminekult eemale. Samuti on oluline, et oleks keegi, kellele oma tunnetest rääkida, et murekoormast vabaks saada ning eluga edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles