Naised kasutavad vaid kolmandikku reisile kaasa võetud riietest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Mehed on ammu naernud seda, et naised pakivad reisidele kaasa oluliselt rohkem asju, kui nad vajavad. Selgub, et kahe nädala pikkuse reisi jaoks võtavad naised keskmiselt kaasa 150 eset, kuid kasutusse jõuab reaalselt vaid 57.

79 protsenti naistest tunnistas, et võtavad reisidele igaks juhuks kaasa rohkem asju, kui nad vajavad, kirjutab Daily Mail. Lisaks üleliigsetele riietele, kingadele ja kottidele võtavad naised kaasa ka rohkem meigi- ja soengutarvikuid kui vaja.

Ligemale kolmandik küsitlusele vastanud naistest ütles, et lennureisidel on pidanud maksma lisatasu ülekaalus pagasi eest. Pooled neist tunnistasid, et valetasid oma partnerile oma pagasi kaalu kohta. Inglise populaarse Debenhamsi kaubamaja esindaja ütles, et naised plaanivad oma puhkusegarderoobi hoolikalt ette ning ostavad spetsiaalselt uusi kleite, ujumisriideid, kingi ning aksessuaare. Lisaks uutele asjadele tahavad naised kaasa võtta ka need esemed, milles nad end kindlasti hästi tunnevad, juhuks kui uus asi lõpuks nii hästi ei sobigi. Väga paljud inimesed on reisi eel ärevil ning tagavarariiete kaasa võtmine tekitab neisse suuremat kindlust, et reis kulgeb hästi.

Naised ei piirdu vaid nende riietega, mille nad kodust kaasa on võtnud. Paljud armastavad reisi jooksul endale riideid juurde hankida, mille tõttu on nende pagas veelgi ülekoormatum kui enne.

Kõige rohkem võtavad kohvris ruumi jalanõud, kotid ja muud aksessuaarid ning enamik neist jääb tavaliselt reisi jooksul kasutamata. Samuti armastavad mitmed naised pakkida oma käsipagasisse varuriietuse juhuks, kui pagas peaks kaotsi minema.

Mehed saavad seevastu kahe nädala jooksul suurepäraselt hakkama vaid 40 erineva esemega.

Kui palju riietusesemeid on naistel keskmiselt kaasas ning mitut neist kahe nädala jooksul tegelikult kasutatakse?
Topid ja pluusid – kaasas 30, kasutuses 10
Seelikud – kaasas 13, kasutuses 4
Lühikesed püksid – kaasas 10, kasutuses 4
Ujumisriided – kaasas 9, kasutuses 3
Aluspesu – kaasas 30, kasutuses 15
Sokid – kaasas 5, kasutuses 0
Sandaalid või plätud – kaasas 6, kasutuses 3
Täistallaga rihmikud – kaasas 1, kasutuses 1
Kõrge kontsaga kingad – kaasas 3, kasutuses 1
Mütsid – kaasas 4, kasutuses 1
Rannakotid – kaasas 3, kastutuses 1
Õhtukotid – kaasas 4, kasutuses 1
Suvekleidid – kaasas 10, kasutuses 6
Õhtukleidid – kaasas 5, kasutuses 2
Pikad püksid – kaasas 4, kasutuses 1
Teksased – kaasas 1, kasutuses 0
Kampsunid – kaasas 8, kasutuses 2
Jakid – kaasas 2, kasutuses 0
Ööriided – kaasas 4, kasutuses 2
Kokku on kaasas 152 eset ning reisi jooksul leiab kasutust vaid 57
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles