Inglannad kulutavad oma välimusele elu jooksul 244 päeva ning 116 469 naela

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Naised kulutavad oma välimusele palju raha ning aega, kuid ilmselt ei arvuta keegi neist kokku, millised on kulud tegelikult. Õnneks ei peagi, sest värske uuring annab inglannade näite varal aimu.

Keskmine inglanna teeb elu jooksul läbi 21 töökoha vahetust ning katsetab 572 erinevat meigi- ja soengustiili, kirjutab Femail First. Oma garderoobis viib naine põhjalikke muudatusi läbi keskmiselt 298 korral ning õpib 131 uut oskust, mille abil enda välimust kaunimaks muuta. Oma välimusele kulutab naine elu jooksul 244 päeva ning 116 469 naela.

Oma keha parema väljanägemise nimel katsetavad naised elu jooksul 1503 erinevat treeningrežiimi ning 228 uut dieeti.

Siiski ei saa öelda, et naised ainult välisele panustaksid. Uuringu kohaselt külastab naine elu jooksul 263 erinevat muuseumi, kunstigaleriid või muud sarnast kultuuriasutust.

Millele naised kõige enam aega ja energiat kulutavad?
1. Treening ja dieet – 38 825 naela, 101 päeva
2. Uued riided ja aksessuaarid – 22 726 naela, 29 päeva
3. Hambaravi – 17 290 naela, 15 päeva
4. Soengu ja meigi uuendamine – 16 332 naela, 21 päeva
5. Maailmapildi laiendamine – 6 146 naela, 26 päeva

Samuti tunnistasid naised, et nad kulutavad elu jooksul 3402 naela eneseabi raamatutele ja 15 päeva nende lugemisele. Tööalase edu tagamiseks pühendavad naised 17 päeva ning 5352 naela koolitustele. Enese arendamise mõttes, näiteks fotograafia- või keelekursustele, kulutatakse 5697 naela ning 16 päeva.

Kuigi naised teevad neid asju eelkõige enda pärast, on suureks mõjutajaks ka sõbrad, perekond ja kolleegid. Naised ütlevad, et sooviksid enese arendamisse rohkem panustada, kuid nende hind, ajakulu ning muudest kohustustest tulenev tihe graafik on tihti takistavaks asjaoluks. Samuti tunnistavad ligemale pooled, et nad kardavad uusi kogemusi.

Naised ütlesid, et tavaliselt teevad nad enda elus suuremaid muutuseid siis kui alustatakse uut suhet, jõutakse juubelini või minnakse uuele töökohale.

Kokkuvõtvalt ütlevad uuringu läbiviijad, et inglannad soovivad elada nii, et see neid rahuldaks ning seetõttu on nad valmis ka endasse panustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles