Üllatavad põhjused, mis võivad su suhte lõhkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Rahaprobleemid, tööstress ja laste kasvatamine on kõik teada põhjused, mis võivad suhtesse tülisid ja probleeme tekitada. Kuid tegelikult on väga mitmeid igapäevaseid faktoreid, mille endale teadvustamine võib aidata teil konflikte vältida ning õnnelikumalt elada.

Suhtlemine läbi interneti
Väga paljud paarid on läinud seda teed, et lahendavad oma probleeme läbi interneti, selle asemel, et maha istuda ja omavahel rääkida, kirjutab Woman’s Day. Kui suurte tülide puhul võib olla see isegi hea, sest siis mõeldakse paremini läbi, mida partnerile öelda ja ei lahmita huupi, hakkab igapäevane internetisuhtlus suhet paratamatult mõjutama. Omavahelist aega ja suhtlust jääb järjest vähemaks ning õige pea tekib üksildustunne.

Liiga palju romantilisi filme
Nii nagu pornol pole päris seksiga palju ühist, pole ka romantilistel komöödiatel pärissuhete reaalsusega erilist pistmist. See, mis toimub suhtes kahe inimese vahel, tuleneb neist endist ja ka nende iseloomuomadustest. Romantiliste komöödiate filmikangelastele on pärismeestel raske vastu astuda, kuid ometi nuuksatavad naised telerite ees, et miks küll minu mees selline pole. Selle asemel, et keskenduda ülevoolavale fiktsioonile, mis sind enda suhtega rahulolematuks teeb, keskendu oma suhtele.

Unepuudus
Teadlased on teinud kindlaks, et kui paarid pole saanud korralikult magada, lähevad nad päeva jooksul suurema tõenäosusega tülli. Väsinuna oled sa kergemini ärrituv ning tahaksid end mugavamalt tunda, seega võivad sulle ka pisiasjad häirivana näida.

Armastuse näitamine suurelt või ei kuidagi
Kui suhtes asjad viltu kisuvad, võtavad paljud paarid ette mingi ühekordse suurema asja. Näiteks veedavad paar päeva spaas või lähevad puhkusele. Kuid väikese vahelduse järel kestab hea emotsioon ehk ainult paar päeva ning peagi ollakse taas tagasi endises rutiinis, imestades, miks puhkus ei aidanud.
Uuringud näitavad, et üldises plaanis on õnnelikumad ning jätkusuutlikumad need suhted, kus partnerid teevad teineteisele iga päev väikeseid žeste, näiteks valmistavad kallimale kohvi (kuigi ta partner võiks seda ka ise teha) või leiavad aega lihtsalt kasvõi kallistusteks ja kauniteks sõnadeks.

Ei tülitse kunagi
Kuigi liigne tülitsemine ei saa kuidagi hea olla, ei ole hea ka see, kui paarid kunagi erimeelsustesse ei lasku. See näitab lihtsalt, et üksteise vastu ei olda ausad ning kui tüli ükskord tõepoolest ka puhkeb, elatakse välja pikalt kogunenud pinge. Sellised suured tülid võivad teie kooselu sootuks purustada.

Sinu lähedaste suhted
Kui lühikese perioodi jooksul lähevad väga paljud sinu tutvusringkonna paarid lahku, võib sul tekkida alateadlik hirm, et sinuga juhtub sama. Teiste suhetes toimuvast teadmine võib sinusse süstida hirme, mida sul varem olnudki pole ning tekitada umbusaldust kõikide meeste vastu. Ära unusta, et kõik inimesed ja suhted on erinevad, see keskendu ainult sellele, mis teie elus toimub.

Kohtinguõhtud
Regulaarselt ühise aja leidmine ja koos veetmine on tore, kuid selle pidev planeerimine võib tekitada eraldi tüli ja stressi. Probleeme võib tekkida ka sellest, kui üks partneritest soovib asju pikemalt ette planeerida, kuid teine eelistab otsustada vastavalt hetketujule. Lahendus võiks olla see, et kohtingu üle otsustate vaheldumisi, nii on mõlemad õnnelikud.

Liiga palju vabandusi
Jah, viisakas on vabandust paluda, kui tead, et oled käitunud valesti, kuid sellest ei piisa. Kui teie tülid kulgevad pidevalt nõnda, et üks pool ütleb, mis teda häirib ja teine palub vabandust, tekib lõpuks tunne, et partner ei kavatsegi oma käitumist analüüsida või muuta, sest vabandusest piisab, et asjad korras oleksid. Selle asemel püüdke jõuda kompromissidele, mis mõlemaid rahuldavad.

Hirmutavad unenäod
Kui näed unenäos oma kaaslast halvasti või hirmutavalt käitumas, on see tegelikult sinu alateadlik hirm. Kui halvale unenäole järgnevalt käitub su partner nii, et see mingil põhjusel seostub su unenäo hirmuga, reageerid sa sellele valuliselt, kuigi tegelik põhjus puudub. Selle asemel, et oma hirmude ja kartustega üksinda hakkama saada, teadvusta neid endale ning räägi neist oma partneriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles