Põhjuseid, miks kõrvalsuhtes olnud abikaasale ei tasuks andestada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui inimene, keda sa armastad, on sind petnud, kas peaksid üldse kaaluma tema tagasivõtmist? Tegelikult peaks iga inimene ise otsustama, kas teda petnud partner on väärt tagasi võtmist või mitte.

Kui tunned, et olukord on liialt keeruline, siis siin on kümme põhjust, miks ei peaks petjale teist (või kolmandat) võimalust andma, kirjutab The Stir.

1. Teie suhe pole enam kunagi endine. Kuigi mõned on arvamusel, et suhe muutub pärast petmist tugevamaks, siis tavaliselt see nii ei lähe. Vabaduse, usalduse ja austuse tunne kaob ega pruugi enam kunagi tagasi tulla.

2. Sa ei pea muretsema, et see võib korduda. Kes korra on petnud, ei pruugi seda enam teist korda teha, aga alati jääb võimalus, et see kordub. Miks? See, mis teda esimest korda petma ajas, on tõenäoliselt ikka veel ta «süsteemis», kui ta just ei näe tõsiselt vaeva, et end parandada.

3. Õpetad lastele, et petmine pole aktsepteeritav. Kui lapsed näevad, et jätad end petnud inimese maha, siis nad õpivad, et petmine on midagi, mis suhte lõhub ja see pole vastuvõetav.

4. Säästad raha teraapia pealt. Kui otsustad elu jätkata mehega, kes on korra sind petnud, siis ilma teraapiata sa oma närve ei suuda säästa.

5. Tunned end turvalisemalt. Sa ei tea kunagi, millal mees võib sind uuesti petta. Elu teadmatuses võib sind hulluks ajada.

6. Säilitad eneseaustuse. Kui tahad kokku jääda petjaga, peaks sul ju olema õigus seda teha ilma, et keegi sind hukka mõistaks. Kuid olgem ausad - sinu eneseaustus saab vahepeal suure hoobi. Eriti kui afäär veel kestab või on petmist juba mitmeid kordi ette tulnud. Kuidas sa saad end austada, olles koos mehega, kes ei taha või ei suuda sind hinnata?

7. Asjad saavad siit edasi vaid ülesmäge minna. Kui jääd suhtesse petjaga, kes ei vaevu end muutma, siis muutub kõik vaid hullemaks. Temast lahku minnes liiguvad asjad aga ülesmäge.

8. Sa ei lähe lihtsama vastupanu teed. Igale suhtele on raske selga pöörata, ka halvale. Mitte sina ei anna alla, vaid tema tegi seda, kui ta otsustas kõrvalsuhte kasuks.

9. Sul on vaja partnerit, mitte last. Pole sinu ülesanne teda «päästa», «õpetada» talle õiget ja valet või «aidata» tal oma halbadest harjumustest üle saada. Ta on täiskasvanu ja peab ise hakkama saama.

10. Sa väärid paremat. Usu või ära usu, aga maailmas leidub mehi ja naisi, kes ei peta oma partnereid ja sa oled väärt seda, et üks neist oleks sinu kõrval.

11. Tegelikult pole sul üldse põhjendust vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles