Joobes mehed on naiste välimuse suhtes kriitilisemad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Me kõik oleme kuulnud müüti, justkui muutuksid koledad naised purjus meeste silmis oluliselt ilusamaks. Värske uuring ütleb, et tegelikult suudavad mehed ka purjus peaga hinnata adekvaatselt naise vanust ning mis veel huvitavam, joobes mehed on naiste välimuse suhtes oluliselt kriitilisemad.

Inglise Leicesteri ja Exeteri ülikoolide teadlased intervjueerisid baarides ja kohvikutes 240 inimest, paludes neil hinnata kümne erineva vanuse ning  välimusega naise pilti, kirjutab Genius Beauty. Pildid loodi spetsiaalse arvutiprogrammiga, mille abil fotodel olevate inimeste nägusid «vanemaks» või «nooremaks» muuta saab.

Tulemused näitasid, et alkohol ei mõjutanud meeste võimekust hinnata naiste vanust. Lisaks avastati, et nooremate naiste atraktiivsus ei sõltunud sellest, kui tugevat jumestust naised kandsid.

Üllatuslikult selgus, et purjus mehed olid naiste välimuse suhtes palju kriitilisemad, kained mehed pidasid naisi palju enam meeldivateks ning huvitavateks.

Uurijad märkisid ära, et joobes naistel on inimeste õiget vanust oluliselt raskem määrata, samal ajal kui meeste taju see ei mõjutanud.

Uuringut läbi viinud teadlased ütlesid, et kuna nüüd on selge, et alkohol ei mõjuta meeste adekvaatsust naiste vanuse hindamisel, ei tohiks võtta tõsiselt lapseealistega seksinud meeste vabandusi, et nad ei saanud aru, et tegemist on alaealisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles