Nippe, kuidas rohkem vett juua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me teame, et vee joomine on oluline hea tervise ja kauni naha jaoks, aga miks on seda siis nii raske teha? Asi pole üldse selles, et vesi ei maitseks, vaid pigem kipub päeva jooksul ununema vett piisavalt suures koguses tarbida.

Järgnevalt on välja pakutud mõned nipid, kuidas päeva jooksul rohkem vett juua, kirjutab Glamour.

Osta alati sidruneid

Poes käies võta alati paar sidrunit ning pigista kodus sidrunimahla jäävee sisse. Sidruni abil jood rohkem vett ning lisaks saad ka C-vitamiini.

Lisa veele jääd

Paljud eelistavad juua külma vett. Selle üks positiivseid omadusi on see, et näiteks hommikuti aitab jääkülm vesi kiirelt üles saada. Jääkuubikute lisamine veele tekitab alati tunde, et tahaks võtta uue sõõmu. Samas on see maitseasi, mõni jällegi eelistab juua leiget vett ja mõnele meeldib soe vesi, kuhu on pigistatud sidrunit.

Osta kõrsi

Kõrrega joomine on mõnevõrra lihtsam, sest tõmbad korraga väikese koguse vett. Lisaks tuleb tunnistada, et kui tegemist on värviliste kõrtega, siis juba õiget värvi kõrre valimine muudab asja põnevaks.

Joo vett hommikul esimese asjana

Tundub natuke veider, või mis? Ilmselt tahaksid hommikul kohe kohvitassi haarata, aga ürita mõnel hommikul hoopis vett juua. Sa ei pea hommikukohvi täitsa vahele jätma, joo klaasike vett sel ajal, kui kohvivesi keema läheb. Magades tekib kerge vedelikupuudus ja hommikuti on ülioluline vedelikutaset organismis taastada. Pealegi tekitab ka kohvi vedelikupuudust, seega klaasikese vee joomine mõjub igati positiivselt.

Veel nippe, mida tasuks proovida:

Pane oma mobiili meeldetuletus, mis hakkaks päeva jooksul iga natukese aja tagant tööle ja meenutaks sulle, et on aeg vett juua.

Soeta mitu pudelit mullivett, kui eelistad gaseeritud jooke (jah, ka mulliga vesi läheb arvesse!).

Kui sul on selline päev, kui oled kodune, tee valmis suur kannutäis vett koos värske kurgiga. Kurgivesi mõjub tervendavalt ja tekitab tunde, et oled kusagil uhkes spaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles