Viis nõuannet, kuidas suvel jalgade eest hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naiste jalad saavad suvisel ajal palju tähelepanu. Kappidest on välja otsitud seelikud-kleidid, mis talvisel perioodil kipuvad peitu jääma.

Kuidas suvel jalgade eest hoolitseda, et need kaunid välja näeks? Genius Beauty jagab nõu.

Koori

Kui su jalad on kuivad või tuleb mõnest kohast nahka, siis tähendab see, et sa pole oma jalgu pikka aega koorinud ning surnud naharakud on hakanud kogunema. Need rakud tuleb eemaldada, et jalad oleks pehmed ja siledad. Pärast koorimist muutub nahk ka säravamaks ja siidisemaks. Parim moodus koorimiseks on kanda õrnade ringjate liigutustega kehakoorijat jalgadele ning seejärel see sooja veega maha loputada. Pea meeles, et seda protseduuri tuleks teha vähemalt korra nädalas. Pärast koorimist niisuta nahka niisutava ihupiimaga.

Kasuta isepruunistavat kreemi

Kui sul randa minekuks aega pole, kasuta jalgadel isepruunistavat kreemi. Pea vaid meeles, et see võib su voodipesusid ja riideid määrida. Sel päeval, kui kavatsed isepruunistavat kreemi nahale kanda, pane selga riided, mida sa ei karda ära määrida. Soovitatav on kreemi asemel kasutada pihustit, see imendub kiiresti ja ühtlaselt. Esialgu proovi pihustit paberi peal, et näha, kui intensiivne toon sellel on, seejärel kanna seda jalgadele. Hoia pihustit jalgadest 15 sentimeetri kaugusel ning pihusta ühtlaselt.

Vali õiged jalanõud

See on lihtne ja loogiline: ilusti jalga sobivad jalanõud muudavad jala visuaalselt pikemaks. Parim valik on kõrge kontsaga kingad, mille toon on peaaegu sama sinu nahatooniga. See tekitab mulje, et kingad on justkui su jala pikendused.

Paku väsinud jalgadele leevendust

Kitsad kingad võivad tekitada paistetust ja valu, rääkimata jalgade väsitamisest. Igal õhtul võiks jalgadele lõõgastavat ja taaselustavat jalavanni teha. Võid proovida näiteks jalavanni lisada veidi kõrvenõgeseid ning seejärel teha jalgadele kompressi jääkuubikute ning mentoolõli või sidrunimahlaga.

Hoolitse oma kandade eest

Lahtised kingad võivad su kannad suvel karedaks ja koledaks muuta, seega tuleks suvel nende eest eriti hästi hoolt kanda. Ürita regulaarselt pediküüri teha ning eemalda jalgadelt kare nahk. Seejärel kanna jalgadele toitvat kreemi või spetsiaalset niisutavat õli ning pane ööseks paksud sokid jalga - sel viisil imendub õli paremini jalgadesse ning annab märgatavamaid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles