Naine roolis, auto kraavis?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Me kõik oleme meeste suust kuulnud kommentaare ja nalju naiste sõidustiili üle ning alati järgneb sellele naiste valulik reaktsioon ja igikestev vaidlus.

Ameerika teadlased Susan Ferguson ja Kelly Brightman maanteeohutuse instituudist (Insurance Institute for Highway Safety)avaldasid hiljuti uuringu, mis kõik vaidlused lõpetama peaks. Uuringu tulemused ülevad, et mehed satuvad surmaga lõppevatesse liiklusõnnetustesse kolm korda suurema tõenäosusega, kirjutab Genius Beauty.

Varem on  uurijad täheldanud, et autod on disainitud nii, et need on turvalisemad meestele. Võtkem näiteks peatoed, mis on paljude naiste jaoks liiga kõrged selleks, et neid oleks võimalik nõuete kohaselt reguleerida. Üks teine uuring on viidanud, et naised saavad liiklusõnnetustesse sattudes palju suurema tõenäosusega kaelavigastusi.

Siiski, peab tõdema, et üldiselt põhjustavad naised liiklusõnnetusi  12 protsenti suurema tõenäosusega kui mehed. Kuid teadlased avastasid, et mehed ei suhtu õnnetusse sattumise tõenäosusesse sama tõsiselt kui naised. Nad usuvad, et nad sõidavad naistest paremini, kuigi see ei pruugi tõsi olla ning nad rikuvad suurema tõenäosusega liiklusreegleid. Turvavöö kasutamata jätmise, kiiruse ületamise ning purjus juhtimisega jäävad eelkõige vahele just mehed.

Kokkuvõttes süvendab uuring stereotüüpi  - mehed on agressiivsemad ning hoolimatumad juhid, mistõttu satuvad nad ka tihemini rasketesse liiklusõnnetustesse. Naised on seevastu ettevaatlikumad ning kartlikumad, põhjustades süütumaid õnnetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles