Kümme mõtet sõpruse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõeline sõprus on hindamatu väärtusega, kuid vahel võtame me seda suhet liiga iseenesest mõistetavalt. Siin on kümme mõtlemapanevat tähelepanekut sõpruse kohta, millega vist igaüks nõustub.

Kümme fakti sõprusest reastas Huffington Post.

1.       Kui meie sõpra saadab suur edu, torkab meid hoolimata sõprusest väike kadedusenoot. Kuid tegelikult muudab sõbra edu ka meid edukamaks.

2.       Kas sina ja su partner tähistate seda, et teil on jälle täitunud üks aasta kooselu? Kuid kas oled mõelnud sellele, et mõni sõprus kestab aastakümneid ja te ei tähista seda kuidagi?

3.       Vanemad tunnevad väga suurt muret selle üle, kellega nende lapsed suhtlevad, kuid enamasti ei mõtle nad, kas see seltskond, kellega nemad lävivad, neile hea on.

4.       Paljud üksikud inimesed kurdavad oma sõpradele, et kui neil oleks kindel partner, tunneksid nad end vähem üksikuna. Samas, hea sõber vähendab üksildustunnet rohkem kui abikaasa.

5.       Kuigi sõbrad on teismelise jaoks kõige olulisem osa koolist, ei õpetata lastele koolis sõpruse kohta midagi.

6.       Kui sa nimetad oma lähisugulast oma parimaks sõbraks, on see talle väga suur ja oluline emotsionaalne tunnustus. Kui ütled, et su sõbranna on sulle justkui õde, on see talle suur emotsionaalne tunnustus.

7.       Perekond ja töö tähendavad seda, et sul on oma sõprade jaoks vähem aega. Kuid sõprade jaoks aja leidmine aitab sul olla parem inimene tööl ja kodus.

8.       Meid väsitab kui mõni sõber palub tihti teeneid või abi, kuid kui ta pöördub abipalvega kellegi teise poole, tunneme me end solvatuna.

9.       Lapsel, kellel sõpru pole, on neid ka raske leida ning õppida sõprussuhteid hoidma. Neil, kellel on palju sõpru, arenevad pidevalt ka sotsiaalsed oskused.

10.   Me tunneme end tihti liiga väsinuna, et sõpradega aega veeta, kuid pärast nendega kohtumist oleme alati energiast tulvil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles