Teleajakirjanik vallandati töölt liialt avameelse blogipostituse tõttu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shea Allen.
Shea Allen. Foto: Kuvatõmmis

 Alabama telereporter vallandati töökohalt väidetavalt selle pärast, et tema isiklik blogi oli liialt avameelne.

Shea Allen, kes töötas WAAY-TV telekanalis reporterina, peab isiklikku blogi. Üle-eelmisel nädalal tegi Allen oma blogisse postituse, kus ta kirjutas oma töö telgitagustest. Muuseas kirjutas ta sellest, et ta ei kanna kaamerate ees olles tihti rinnahoidjat, et ta on õppinud kaamera ees olema asendis, mis näitab teda saledamana ning et ta teeb tihti uudistebussis uinakuid. Kolm päeva pärast postituse avalikuks tegemist vallandati ta oma töökohalt.

Pärast vallandamist võttis Allen postituse maha, kuid lisas selle mõne päeva pärast uuesti, lisades juurde, et tal ei kahetse midagi.

«Võtsin selle postituse maha, sest see näitas mind vales valguses. Kuid ma ei kahetse. See on naljakas, satiiriline ja võimalik, et solvab mõningaid konservatiivsemaid tüüpe. Kuid see pole vale ning see on siiras vaade minu veidi kummalisse mõttemaailma.

Ma olen alati võidelnud vaba eneseväljenduse eest. See peab olema lubatud hoolimata sellest, kus sa töötad. Ma olen enese üle uhke, et ma olen saavutanud paljude austuse, sest ma ei palu vabandust selle eest, mis on tõsi ja et ma end tagasi ei hoia. Ma ei võitle asjade eest, mis mulle raha teenivad, ma võitlen asjade eest, mis on õiged. Minu allikad usaldavad mind, sest ma olen rikkumata versioon tõest. Ma ei kavatse oma seisukohti muuta vaid seepärast, et olla populaarne ning ma ei tee seda ka nüüd,» kirjutab ta oma postituse uuenduses.

Kuigi Allen ise leiab, et põhjuseks on tema blogipostitus, on allikaid, kelle sõnul võivad põhjused mujal peituda. Põhjuseks võib olla see, et 2012. aastal arreteeris politsei Alleni,  või ka see, et Allen kippus kaamerate ees vanduma ning kasutas lugude allikatena asotsiaalsusele kalduvaid tüüpe.

Siiski, kaks Alleni kolleegi andsid ajakirjandusele anonüümselt kommentaare ning ütlesid, et hindavad naise tööeetikat väga. «Ta on üks vähestest reporteritest, kes on usaldusväärne ning oma lugudes 100 protsenti täpne,» ütles üks ta töökaaslane.

Allen ise võtab teda ümbritsevat meediatsirkust rahulikult ning ütleb, et saab aru, et võib juhtunuga seoses saada naeruväärse kuulsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles