Välimääraja: milline voodipartner sa oled?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Mõned inimesed võivad lihtsalt suheldes suurepäraselt läbi saada, kuid voodis on nad omavahel täiesti sobimatud. Küsimusele, miks see nii on, annab vastuse alljärgnev seksuaalsustüüpide välimääraja.

Väsimatu ja energiline
Sellised inimesed on oma heatujulistel päevadel kõigeks valmis, kirjutab Daily Mail. Nad on võluvad, enesekindlad ja ei lase eales juhust käest. Neil puuduvad seksialased tabud, ning nad on valmis proovima kõike, mis on erutav ning neile rahuldust pakkuv.

Positiivne on see, et kuna nad nagunii soovivad voodis ise initsiatiivi võtta, sobivad nad hästi kokku nendega, kes ise nii entusiastlikud  ja energilised pole. Et keegi teine ei suuda väsimatu tüübi vajadusi ja fantaasiad nagunii rahuldada, peab ta seda ise tegema.

Samas ei saa väsimatu tüübi partner ka päris ükskõikne olla. Sellisel juhul tüdineb ta lihtsalt ära.

Stabiilne
Ettevaatlik ja koostööaldis tüüp on nõus tegema kõike selleks, et suhted oleksid rahulikud. Nad on valmis panustama suhtesse rohkem kui tagasi soovivad saada. Ning nad ei ole eriti altid väljendama oma vajadusi.

Negatiivne on see, et sellised inimesed ei väljenda enda emotsioone seksi osas. Positiivne on see, et nad on oma partneri rahuldamise nimel valmis kas või tund aega järjest suuseksi tegema, ilma nad kaebaksid kaelavalu või lõuakrambi üle.

Tundelised
Tundeliste inimeste jaoks on seks armastuse ja tunnetega tihedalt seotud. Nende jaoks pole nii oluline orgasm, vaid intiimsus. Nad võivad seksijärgset kaisutamist nautida rohkem kui seksi ennast. Tundelised armatsejad eeldavad seksilt romantikat ja nad ei ole tavaliselt eksperimentidest huvitatud.

Selline inimene ei suuda kontakti saavutada väsimatu tüübiga, kelle jaoks on olulisem iha ja oma vajaduste täitmine. Tundeline tüüp saab olla õnnelik vaid partneriga, kellega on olemas ka suur emotsionaalne lähedus. Seni kuni partner tundelist tüüpi armastab ja oma hoolivust üles näitab, on tundeline tüüp suurepärane kaaslane.

Muretseja
Muretsejal on väga madal või lausa olematu libiido. Seksiga seonduv tekitab temas ärevust ning ebameeldivustunnet. Seksides mõtleb ta pidevalt sellele, milline ta välja näeb ning kardab, et ta ei suuda piisavalt hästi «esineda». Paljudel on selline suhtumine, sest mingi negatiivne sündmus või kogemus on neisse sisendanud, et seks on miski, mida peaks pahaks panema või kartma. Väga paljud sellised inimesed üritavad iseendale ja teistele teeselda, et nad suudavad seksida ning sellest mõnu tunda, seega nad vahetavad tihti partnereid ning tunnevad sisemist survet, et nad peaksid seksima.

Positiivset poolt on selle tüübi juures raske leida. Kõige hullem ongi see, et ta ise on õnnetu. Tegemist on probleemiga, mille korral tuleks kindlasti psühholoogi juurde pöörduda, kes aitab need asjad selgeks mõelda ning minevikutaakadest on lahti lasta. Pärast seda saab ta oma seksuaalelu täisväärtuslikult nautida.

Kontrollifriik
Seks peab olema turvaline ja tuttav. Igasugused üllatused ning muutused tema ja ta partneri seksuaalelus teevad teda närviliseks. Kõige parem on teha seda, mis juba toimib. Ühtpidi võib see tunduda igavana, kuid su partneril on sind väga lihtne orgasmini viia, mis omakorda tõstab tema enesekindlust.

Kontrollifriigiga sobib enamasti kokku ainult kontrollifriik. Ülejäänud tüübid on tema jaoks voodis ühel või teisel määral hirmutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles