Kuus imelist asja, milleks naiste kehad on võimelised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord satuvad naised oma kehakuju tõttu masendusse. Keskendutakse sellele, mida naiste kehad ei suuda teha, millised need ei näe välja ja unistatakse ilusamast kehast. Selles protsessis unustame aga ära, milleks on meie kehad võimelised.

Siin on aga kiire meeldetuletus, mida kõike naised oma kehadega teha saavad. Loe järgmisi punkte ja su masendus kaob, lubab Huff Post. Naine suudab...

...luua elu

Jah, see on ilmselge ja ühtlasi ka imeline. Naise keha on võimeline kasvatama uut organismi. Raseduse ajal juhtub palju spetsiifilisi asju, mis aitavad lootel kasvada. Näiteks tekib täiesti uus organ - platsenta -, mis annab lootele hapnikku, olulisi toitaineid ja kõrvaldab jääkaineid.

...toota toitu

Jällegi üks ilmselge punkt, mis käib eelmise punktiga koos. Naiste kehad suudavad ise toitu toota. Ja mitte lihtsalt toitu, vaid lausa supertoitu. Rinnapiim ja ternespiim - paks, kollakas vedelik, mis eelneb rinnapiimale - on rikkad toitainete ja antikehade poolest, mis aitavad beebil võidelda nakkuste ja haigustega.

...saada korduvaid orgasme

Vähe levinud fakt on see, et naised on võimelised järjest mitu orgasmi saama. Näiteks on mõned naised võimelised kiiresti tagasi minema orgasmieelsesse faasi, kui neid õigesti stimuleerida. Mehed, seevastu, vajavad pärast orgasmi saamist taastumisaega, mille jooksul pole nad võimelised uuesti orgasmi saama.

...asju meeles pidada

Aju on inimkeha kõige keerulisem osa ja üha enam uuringuid on näidanud, et naiste ajud on eriti võimekad meelde jätma olulisi infokilde. Selle aasta juunikuus avaldatud uuring näiteks tõestas, et naistele jäävad inimeste näod paremini meelde kui meestele.

...nuusutada (väga hästi)

Uuringud on näidanud, et naistel on väga tugev lõhnataju, tunduvalt tugevam kui meestel. Ja see taju muutub veel eriti tugevaks vahetult enne ovulatsiooni või selle ajal.

...ellu jääda

Naiste eluiga on meeste omast pikem. Teadlased on arvanud, et see võib olla tingitud asjaolust, et naistel on tervislikumad eluviisid, mis pikendavad eluiga. Hiljutised uuringud on näidanud ka seda, et naiste kehadel on loomulik võime haigustega võidelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles