Kuidas armumisest tõsise suhteni jõuda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Mõni vaid lõbu pärast loodud kerge suhe võib sullegi üllatusena võtta tõsisema suuna. Kui seni on olnud kõik lihtne ja kohustustevaba, võivad edasised arengud sind veidi ebakindlaks muuta.

Liikuge edasi aeglaselt
Ärge sukelduge ülepeakaela romantikasse ja suurtesse lubadustesse, kirjutab Your Tango. Alustage lihtsalt sellest, et võtke koos midagi ette, soovitatavalt koos suurema seltskonnaga. See annab teile võimaluse üksteist erinevates olukordades jälgida ning tundma õppida. Ärge sel perioodil veel voodisse minge. Jah, see võib panna proovile teie kannatlikkuse ning kasvatab seksuaalset pinget, kuid selleks, et teie suhte sisuks saaks edaspidi olla midagi rohkemat kui seks, peate te õppima üksteist tundma.

Tähendusrikkad olukorrad
Sisuliselt on see proovile panek. Armununa võime me rääkida asju, mida me hiljem ise ka uskuda ei suuda, kuid pannes teda olukorda, kus sa näed tema tegelikku suhtumist, õpime me teda tundma. Näiteks, kui oled lastekodus vabatahtlik, võta ta endaga kaasa. Nii näitad sa talle, mis on sinu jaoks oluline ning näed seda, kuidas tema selles olukorras käitub. Kui ta nägusid teeb ja distantseeritud on, ei tule teie suhtest midagi.

Ava end
Kui teineteisega on rohkem tuttavaks saadud ja endiselt näib ta olevat suurepärane inimene, on aeg end avada ning rääkida neist asjust, mis seni arutamata on. Ühel momendil saab seksuaalse kire tipphetk otsa ja kui siis ei ole seda hingelist sidet, ei jää ka suhe elama.

Olge võrdsed
Üksteise ilustamine ja suhtumine nii nagu sa poleks partnerit väärt, on üks suurim viga, mida noore suhte puhul tehakse. Alaväärsus võib süveneda. Või hoopis asenduda täieliku pettumusega.

Aeg seksiks
Liikuge edasi siis kui olete saavutanud omavahelise usalduse ning sideme. Kui omavahelises suhtes on juba nii kaugele jõutud, võib see tunduda hirmutavam kui lihtsalt seks inimesega, kellega sa seda sidet veel saavutanud pole. Võib tunduda, et kui sellest suhtest midagi ei tule, on see veel valusam kui varem. Kuid see risk on väärt võtmist.

Ole aus
Kui omavaheline austus on saavutatud ning voodielus on jõutud nauditava seisuni, jõuab kätte olukord, kus tuleb otsustada, mis teie suhtes edasi saab. Enne edasi minekut tuleb olla aus partneri suhtes ning rääkida neist asjadest, mis senini rääkimata on jäänud.

Ole paindlik
Kokku kolides ning suhte tõsinedes hakkab hajuma esimene eufooriline armumine. Ära põgene koheselt, mil avastad, et kõik pole päriselt nii nagu ette kujutasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles