Kolm põhjust, miks naised ei lõpeta halba suhet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahaksid lõbusat, põnevat ja uut suhet, aga miski hoiab sind tagasi. Nimelt su vana suhe.

Hoolid oma partnerist ja pole leidnud õiget aega ega võimalust, et suhe lõpetada. Või tundub sulle, et sa ei saa seda mingil põhjusel teha. Kui sa näed, et see suhe ei liigu kuskile ning te tammute vaid ühe koha peal, siis oled endale ja partnerile võlgu selle, et lõpetaksid suhte ja saaksite mõlemad edasi liikuda, kirjutab Glamour.

Hoolimata sellest, mida teine inimene on öelnud või teinud, on lõpuks oluline sinu julgus võtta vastu otsus suhte lõpetamiseks.

Järgnevalt on välja toodud kolm halba põhjust, miks naised otsustavad edasi olla suhtes, millel pole tulevikku. Kas oled kunagi ka ise mõnda neist põhjustest kasutanud?

Halb põhjus nr 1: ta on nii tore mees!

Üks naine oli oma poiss-sõbraga suhtes olnud juba aastaid, kuid nad polnud veel abiellunud. Kui naiselt küsiti, miks nad koos on, siis naine ei vastanud, et armastuse tõttu. Ta ütles hoopis: «Sest mees pole midagi valesti teinud.» Kuid see pole piisavalt hea põhjus, miks kellegagi koos ja või ühist elu luua.

Taoline suhtumine jätab mulje, et lahkuminek on midagi kriminaalset või nagu karistus, mida saab kasutada vaid juhul, kui partner midagi halba teeb. Kui su partner pole inimene, kellele sa kogu aeg mõtled või kes oleks igas olukorras su nr 1 valik, siis temaga koos olles sa põhimõtteliselt premeerid teda selle eest, et ta niivõrd hästi käitub. Paljud inimesed otsustavad jääda suhetesse inimestega, kes ei käitu alati hästi. See on nende otsus. Kuid tea, et see on tegelikult solvav ning pikas perspektiivis tuleb sulle vaid kahjuks.

Halb põhjus nr 2: ma ei taha talle haiget teha.

See tundub esialgu mõistev ja isegi armas, kuid tegelikult on see egoistlik. Miks? Sest sa eeldad, et sina oled tema universumi kese ja et ilma sinuta ei saa ta hakkama.

Näiteks: naine ja mees elasid erinevates linnades, kuid suhte nimel otsustas mees naisele lähemale kolida. Naine taipas peagi, et asi ei vii kuskile ning otsustas suhte lõpetada. Pärast lahkuminekut jäi teda aga painama mõte, kuidas vaene mees nüüd uues keskkonnas üksi hakkama saab? Naine kartis, et oli mehe elu ära rikkunud. Kuid naise onu ütles talle kuldsed sõnad: «Kullakene, sa pole pooltki nii tähtis, kui sa ise arvad.»

Ja tal oli õigus. Su partner on täiskasvanu ja leiab oma mooduse, kuidas lahkuminekust üle saada ning edasi liikuda. Pea meeles, et lahkuminek ei ole kuritegu, seega ära tunne end kurjategijana.

Halb põhjus nr 3: ma ei taha üksi jääda.

Olgem ausad, omal algatusel suhte lõpetamine ning seejärel üksi oma teed minemine on kurb ja hirmutav meie kõigi jaoks - eriti, kui oled kellegagi pikka aega koos olnud. Mida varem suudad seda hirmu aktsepteerida, seda kiiremini saad uute asjade ja inimeste poole edasi liikuda.

Loomulikult on lahkuminek šokeeriv. Alguses võid tunda paanikat, aga aja möödudes hakkad end üha paremini tundma. Sa oled võimeline kohanema ja sa ka teed seda. Ja mõte, et «sa ei armu enam kunagi» on täielik jama. Lõpeta draama, sinuga saab kõik korda.

Mõni inimene jääb just selle hirmu tõttu liiga pikaks ajaks halba suhtesse. Ja kuigi sulle võib tunduda esialgu, et oled maailmas üksi, ei vasta see tegelikult tõele. Üksi olemine ja üksilduse tundmine on kaks täiesti erinevat asja. Ja pole midagi üksildasemat, kui olla suhtes, mis sinu jaoks ei toimi. Kui sa tõeliselt lahti ei lase, siis sa pole kunagi avatud ka uutele suhetele ja armastusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles