Ülevas meeleolus kiputakse toiduga liialdama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Levinud arusaam on see, et paljud inimesed tunnevad suuremat vajadust midagi head süüa siis kui nende enesetunne on kehv. Värske, Hollandis läbi viidud uuring ütleb, et inimesed kipuvad liigselt sööma hoopis siis kui neil on ülev meeleolu.

Milles on asi? Meil on komme õnnestumisi ja häid uudiseid tähistada, kirjutab Total Beauty. Tähtpäevadele, õnnestunud projektidele ning headele uudistele kipuvad järgnema suupisted, alkohol või lausa pidulik eine. Uuring näitab, et 75 protsenti inimestest kipub end ülevoolavalt positiivsete emotsioonide korral üle sööma. Kui sul on hea tuju, kaob kontroll enese üle ning sa ei pruugi märgatagi, mil oled mõistlikkuse piiri ületanud.

Loomulikult ei pea sa end kõikidest meeldivatest toitudest eemale hoidma, kuid teadvusta endale, et eufoorias võid sa kergemini piire ületada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles