Millised märgid viitavad sellele, et sõltud liiga palju meestest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sõltud ühest mehest või kõigist meestest? Sõltumist ei seostata eriti küll romantiliste suhetega, kuid sõltumine võib olla ükskõik milline tegevus, millega sa korduvalt tegeled, hoolimata sellest, et eelnevalt on sel olnud tõsised negatiivsed füüsilised või emotsionaalsed tagajärjed.

Inimestel võib põhimõtteliselt kõige suhtes sõltuvus tekkida. Suhe võib samamoodi «pilves» tunde tekitada nagu mõni keelatud aine, seega on ka suhetest võimalik sõltuvusse jääda, kirjutab The Stir.

Kui tegemist on hea ja terve suhtega, siis pole midagi halba, kui see sind täielikult endasse haarab. Aga kui tegemist on mürgise suhtega, mis viib stressi, kinnisideede, füüsilise või emotsionaalse traumani, siis peaksid hoolikalt ja põhjalikult toimuvat analüüsima. Siin on 15 märki, et sa võid olla meestest ohtlikult sõltuvuses.

1. Tunned end «tühjana», «rahutult» või muus mõttes negatiivselt, kui sa pole oma mehega koos või kui sa pole parajasti suhtes.

2. Pead olema koos oma kallimaga, kuigi tunned temaga koos olles end halvemini.

3. Sööd liiga palju, tarbid alkoholi või võtad retsepti ravimeid, et suhtest tekkiva stressiga toime tulla. Võib-olla hakkad maniakaalselt palju tegelema mõne spordialaga, et mitte mõelda oma suhte peale või et suhtest «eemale saada».

4. Mõtled tihti, et peaksid lahkuma või mehest lahutama või et see suhe pole sinu jaoks hea, aga samas ei võta sa reaalselt midagi ette.

5. Tunned kaasa vallalistele naistele ja mõtled, et «sa oled küll õnnetu, aga vähemalt mitte vallaline.»

6. Mõte sellest, et võiksid vallaline olla, hirmutab sind või tekitab depressiooni.

7. Vabandad pidevalt mehe käitumise pärast, öeldes, et «tavaliselt ta nii ei tee» või «ta on viimasel ajal stressis olnud» või «tal oli raske lapsepõlv».

8. Oled veendunud, et suudad meest muuta, kui sa vaid teed üht, teist, kolmandat...

9. Oled arvamusel, et suhte säilitamine on tähtsam kui rahulolu, õnnetunne või nende asjade eest seismine, mis on sinu jaoks olulised.

10. Arvad, et kui sa kunagi kohtud oma unelmate mehega või kui suudad oma meest piisavalt muuta, oled tõeliselt õnnelik.

11. Ootad, et mehed sind õnnelikuks teeks. Arvad, et keegi ei saa ilma suhteta õnnelik olla.

12. Sinu jaoks tähendab suhtes olemine seda, et oled elus edukas. Kui lähete lahku või lahutate, siis tunned, et oled läbi kukkunud.

13. Sul esineb füüsilisi kaebusi nagu kõrge vererõhk, nahalääbed, väsimus või teised stressi seonduvad sümptomid, mida sul enne suhtesse astumist polnud.

14. Üritad pidevalt mehe käitumist ja meest ennast kontrollida/juhendada. Oled keskendunud sellele, et mees leiaks töö, ei petaks sind, ei veedaks liialt aega arvutis, lõpetaks eksiga suhtlemise, lõpetaks joomise või õpiks paremini rahaga ümber käima.

15. Igas vestluses algavad su laused pidevalt: «Tema tegi...», «Tema ütles...», «Tema arvates...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles