Inspireerivaid mooduseid, kuidas oma unistusi teoks teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meil kõigil on omad unistused, kuid vaid vähesed meist suudavad unistused teoks teha. Kas põhjus peitub selles, et sa ei usu piisavalt oma unistustesse? Või on sul liiga palju unistusi ning sa ei suuda keskenduda vaid ühele, et neid järgemööda teoks tegema hakata?

Portaal Allwomenstalk jagab nõuandeid, kuidas oma unistusi teoks teha.

Kirjuta unistused üles

Oma eesmärkide üleskirjutamises peitub omamoodi jõud. Annad oma unistustele kirjalikul viisil kuju ning ühtlasi näitad, et oled unistustele pühendunud. Tee nimekiri asjadest, mida on tarvis su unistuste saavutamiseks ja kirjuta üles ka plaan, kuidas oma unistusi teostama hakata. Kasvõi oma vannitoa peeglile.

Sea ajalimiit

Kui annad endale näiteks riidekapi koristamiseks aega ühe nädala, siis sul kulubki selle koristamiseks terve nädal. Kui sa aga sead eesmärgi, et teed õhtuks riidekapi korda, siis uskumatul moel sa seda ka suudad. Tee endale teene ja sea oma eesmärkide saavutamiseks ajalimiidid. See sunnib sind nende nimel vaeva nägema ning neile rohkem keskenduma.

Defineeri enda jaoks edu

Kui su unistuseks on oma kodu soetada, siis on raske edukust defineerida. Kui su unistus on aga veidi laiem, näiteks soovid saada lauljaks, siis tee kõigepealt selgeks, mida lauljaks saamine sinu jaoks tähendab. Kas laulja ollakse siis, kui esimene plaadileping on taskus? Või siis, kui esined mõnel kontserdil? Ainult sina tead vastust.

Premeeri end kordaminekute puhul

Kui näed vikerkaare lõpus kullapotti, siis oled rohkem motiveeritud, et selleni jõuda. Luba endale midagi meelepärast iga kordamineku puhul.

Leia omale nõuandja

Sulle tuleb kasuks, kui sul on keegi, kes sind positiivselt ergutab ja sulle kaasa elab. Samas peaks see inimene sind ka noomima, kui sa oma unistuste täitmise rajalt kõrvale kipud kalduma.

Mõtle suurelt

Sinu unistuse juurde viib rohkem kui vaid üks tee. Kas su unistuseks on elada Pariisis, kuid sa ei saa seda endale veel lubada? Ole oma unistuse saavutamiseks loominguline - otsi lisavõimalusi rahateenimiseks või aruta tööandjaga, kas sa saaksid tööülesandeid juurde võtta, et su sissetulek suureneks.

Ära anna alla

Liigu pidevalt edasi! Asjad ei laabu alati lihtsalt ja mõnikord imestad, miks sa üldse taolise teekonna ette võtsid, aga iga unistuse eest tuleb oma hinda maksta ja ületada takistusi, mis on pikas perspektiivis seda ka väärt. Keskendu oma teekonnale ja liigu edasi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles