Paljud emad jätavad tiheda ajagraafiku tõttu toidukordi vahele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Inglismaal läbi viidud uuring näitab, et paljude emade päevakava on nii tihe, et nad jätavad tihti toidukordi vahele.

63 protsenti küsitletutest vastas, et nad jätavad tihti toidukordi vahele, et nad jõuaksid perele pühendatud asjad ära teha, kirjutab Femail First. Iga viies tunnistas, et jätab söögikordi vahele rohkem kui ühel korral nädalas.

Kõige enam jäetakse vahele toidukord, mis tegelikult on kõige olulisem – hommikusöök. Lausa 49 protsenti küsitletud emadest ei söö hommikuti.

Paljud emad ei jäta söömata teadlikult, vaid lihtsalt unustavad igapäevatoimetuste käigus nälja. Toitumisspetsialistid panevad kõikidele südamele, et korralik toitumine pole luksus, millest end ilma võib jätta, vaid see on hädavajalik sinu tervisele ning ebaregulaarsest toitumisest tekkivad tervisehäired mõjutavad lõpuks ka sinu perekonda.

Ka ütlevad neli naist viiest, et nad tunnevad pidevalt, et neil pole piisavalt energiat. Madal energiatase võib seotud olla ebatervisliku söömisega.  Kolm neljandikku küsitletutest tunnistas, et ei lähtu toiduvalikul sellest, kas toidust saadakse vajalikul määral rasvu, süsivesikuid, valke ja vitamiine, vaid pigem jälgitakse toidu kalorisisaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles