Soovitusi tugevamate ja tervemate küünte heaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Naised pööravad küll palju tähelepanu oma naha seisukorrale, kuid küüned jäetakse tihti piisava tähelepanuta. Lisaks küünte lakkimisele võiksid oma ilurutiini lisada mõned tegevused, mis su küüned tervemaks ning kaunimaks muudavad.

Pärast dušši ei peaks kreemitama ainult keha, vaid pühenda tähelepanu ka kätele ja küüntele, kirjutab Genius Beauty. Hõõru küünte ümbrustesse spetsiaalset küüne – ja küünenahkade õli või kasuta selleks lihtsalt oliiviõli. See toidab sinu küüsi ning muudab maniküüri vastupidavamaks.

Oliivõli võib kasutada kätele vanni tegemiseks. Lisa vette oliiviõli ning meresoola ning hoia oma käsi selles vees mõned minutid. See pehmendab nahka, eemaldab surnud naharakud ning soodustab küünte kasvu.

Kui su küüned on kergesti lõhenevad või muidu halvas seisus, vaata üle oma toitumine. Küünte tervise heaks on kõige vajalikumad vitamiinid E, A, C ja D ning samuti on vajalik tarbida piisavalt kaltsiumi, rauda, tsinki ning tervislikke rasvhappeid. Seega tasuks sul kindlasti süüa rohkem puu- ja köögivilju ning piimatooteid.

Sõrmede masseerimine parandab vereringlust, mis omakorda parandab küünte kasvu ning naha seiskorda. Proovi oma sõrmi küüneharjaga masseerida ning pärast seda kreemita oma käed.

Ka želatiinil on väga hea mõju küünte kasvule. Lahusta pakike želatiini juhendi kohaselt ning leota oma käsi segus 10-15 minutit. Seda protseduuri nädalas kord tehes muutuvad küüned tugevamaks ning kasvavad paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles