Nõuandeid, kuidas oma köök puhtana hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Köök on kodu süda - köögis valmivad perele maistvad toidud ning sinna koguneb perekond kokku nii hommikul kui õhtul. Kuidas seda olulist kohta puhtana hoida?

Pane ühte kohta toiduained, mis kuuluvad kokku, näiteks maitseained, teed, kohvi. Nende ainete ühes kohas hoidmine aitab neid lihtsamini leida, kirjutab GalTime.

Kasuta läbipaistvaid või sildistatud purke kuivainete jaoks. Sel viisil ei teki kapis segadust ning näed kohe, kui mõnda toiduainet on tarvis juurde osta. Õhukindlad hoiukarbid aitavad toiduaineid ka värsketena hoida. Viska ära toiduained, mida sa pole 6 kuud või kauem kasutanud.

Veendu, et kõik köögimasinad oleksid töökorras. Eriti need, mida sa igapäevaselt kasutad. Niiviisi kindlustad, et ükski köögimasin sulle toiduvalmistamise ajal ebameeldivat üllatust ei valmista.

Loo köögis söögitegemiseks õige meeleolu. Vahet pole, kas sinu jaoks loovad meeleolu küünlad või muusika. Mõnele meeldib süüa valmistades näiteks raadiot kuulata. Toidutegemine võiks olla lõbus, seega loo enne kokkama asumist köögis vastav meeleolu.

Vajalikud toiduained esiritta! Vaata oma kappides, milliseid toiduaineid sa regulaarsemalt kasutad ning aseta need ettepoole, et neid oleks parem kätte saada. Jäta kapi peale vaid need köögimasinad, mida sa sageli kasutad.

Korista käigupealt. Võta enne toiduvalmistamist vajalikud asjad kappidest välja. Tühjenda nõudepesumasin, et saaksid seda protsessi käigus mustade nõudega täita või veendu, et kraanikausis oleks piisavalt ruumi. Prügikast võiks ka köögis olla kergesti ligipääsetavas kohas.

Loo tööpinnad. Kasuta suuri lõikelaudu, sel viisil jäävad kapipealsed puhtaks ning saad vabalt lõigata, hakkida, segada. Ürita luua sellised tööpinnad, mis oleks loogiliselt paigutatud. Pane lähestikku asjad, mida koos kasutad, näiteks saiakorv võiks asuda rösteri läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles