New Yorgi fotograaf pildistab linna kõige «huvitavamaid» jalgu

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stacey Baker / citilegs.com

Mida ütleb jalapaar naise kohta? Nii mõndagi, teab New Yorgis tegutsev fotograaf Stacey Baker.

Baker, kes on The New York Times Magazine'i kaasfototoimetaja, pildistas Manhattani linnaosas ligi 300 naise jalgu. Fotograafi projekt sai juhuslikult alguse selle aasta märtsis, kirjutab Daily Mail.

«Ma otsin tänavapildis jalgu, mis mind huvitavad,» selgitas 45-aastane Baker. «Mõnikord jääb silma mõne naise jalgade kuju, mõnikord hoopis see, mida mõni naine on otsustanud jalga panna.»

Projekt, mille nimeks sai CitiLegs, algas täiesti juhuslikult. «Kõndisin läbi Park avenüül asuva Waldorf Astoria hotelli fuajee ja nägin üht ilusate jalgadega naist, kes kandis kaunist musta mantlit. Mingil põhjusel mõtlesin, et sellest saaks hea foto,» rääkis naine projekti sünnist.

Baker tegi mõned pildid naiste jalgadest New Yorgis ja ühe Londonis ning avastas pilte vaadates, et neis on midagi paeluvat. Fotograaf on alati ka pildistatavatelt naistelt foto tegemiseks luba küsinud ning tema kinnitusel on enamik naisi rõõmuga lasknud oma jalgu jäädvustada.

«Mõni palub fotod hiljem oma e-mailile saata, mõni tunneb end lihtsalt meelitatuna või leiab, et tegemist on väga laheda ideega. Paljud naised on oma jalgu fotodelt nähes üllatunud, kui head need välja näevad.»

Samas tunnistas Baker, et kuna tema fotoprojekt on leidnud laialt kajastamist, teevad teda murelikuks negatiivsed kommentaarid naiste jalgade kohta. Naise sõnul ei osanud ta ette näha, et tema fotod võivad kaasa tuua niivõrd palju sapiseid kommentaare.

«Ma arvan, et riietuse kommenteerimine on normaalne, paljud fotodel kujutatud naised on julge stiilitunnetusega ning nende rõivavalik on huvitav ning jääb silma. Aga mu fotode eesmärgiks polnud kindlasti see, et keegi hakkaks naiste kehakuju kritiseerima. Ma üritan kommentaare jälgida ja vajadusel kustutan neid,» avaldas Baker nördimust.

Fotograaf lisas, et tema enda lemmikud pole tingimata need fotod, mis vaatajatelt kõige positiivsemaid hindeid saavad. «Mind huvitavad pigem naiste loomulikud olekud. Jalgade kaudu saab nii mõndagi järeldada naise iseloomu kohta.»

«Mõni naine võtab kaamera ees kohe modellipoosi sisse, teised seisavad jalad tagasihoidlikult koos ja käed kõrval. Palun oma «modellidel» erinevaid poose võtta, vahel lasen neil ka käsi õhus hoida, et käed pildile ei jääks,» selgitas Baker.

Kuigi taolistest fotodest saaks kokku panna põneva näituse, ütles fotograaf, et esialgu jääb see projektiks, mida ta teeb oma lõbuks ning avaldab fotosid internetis.

Vaata fotosid jäädvustatud jalgadest siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles