Kuidas kodust töötamine toimima panna?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi kodust töötamine võib näida ideaalse võimalusena, on sellel oma pahupooli ning enda motiveerimine töö tegemiseks võib osutuda raskemaks kui arvasid. Siin on mõned nõuanded, mis aitavad sul ka kodus efektiivsemalt tööd teha.

Pane end riidesse
Jah, sul võib tekkida kiusatus veeta terve päev hommikumantlis või pidžaamas, kuid tegelikult on sul raske nii tööpäevaks häälestuda, kirjutab Working Mother. Pane selga mugavad, kuid viisakad riided, et tööpäevale häälestuda.

Sea endale eesmärgid
Kui sul ülemust selja taga ei istu, võid avastada, et jõuad päeva jooksul tehtud oluliselt vähem kui kontoris. Seega, sea endale tähtajad või eesmärgid, kui palju tööd sul päevaga tehtud olema peaks. Pane need kalendermärkmikusse kirja, et saaksid end kursis hoida.

Suhtle kolleegidega
Kuigi igas töökohas leidub veidrikke, kes sulle eriti ei meeldi, hakkad sa kodus olles seltskonnast puudust tundma. See, et töötad kodust, ei tähenda, et sa ei peaks oma töökaaslastega suhtlema. Ole nendega kontaktis läbi interneti või telefoni.

Liiguta end
Kui sa enam igal hommikul tööle ja õhtul koju tagasi minema ei pea, liigud sa päeva jooksul oluliselt vähem. Tõuse iga natukese aja tagant toolilt ja siruta end. Ning leia aega, et pärast tööd vähemalt jalutuskäik teha.

Ära tegele kõrvaliste asjadega
Kui inimesed teavad, et töötad kodust, kipuvad nad sinuga päeva jooksul ühendust võtma asjade osas, mis pole pakilised. Selgita oma lähedastele, et sul pole oma tööajal võimalik teiste asjadega tegeleda ning jää oma sõnade juurde. Hoia end ka tagasi koristamast või teisi kodutöid tegemast. Need võivad veidi oodata.

Ole organiseeritud
Kuna su töölauda nagunii keegi peale su pereliikmete ei näe, võid sa lükata lõpmatuseni edasi laua ja tööriiulite koristamist. Kuid segamini laua taga on ebameeldiv töötada, seega hoia oma töölaud korras ja organiseeritud, et kõik kiirelt ja probleemideta üles leiaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles