USAs jääb üha enam lapsi kukkuva teleri alla

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring näitas, et viimase 20 aasta jooksul on Ameerika Ühendriikides kukkuva telerikomplekti tõttu viga saanud juba ligi 200000 last.

Enamik vigastustest pole tõsised, vaid 2,6 protsenti televiisori alla jäänud lastest on vajanud haiglaravi, vahendab BBC ajakirjas Pediatrics avaldatud uuringut. Seevastu on vigastuste arv järsult suurenenud.

Uurijate sõnul on selle peamiseks põhjuseks televiisorite asukoht majas. Enamik õnnetustest juhtub alla viieaastaste lastega, tagajärjeks sagedamini pea- ja kaelavigastused.

Kui 1990. aastal vajas USAs televiisoriga seotud õnnetuste tõttu arstiabi 5455 last, siis 2011. aastal juba 12300. Uuringu kohaselt on Ühendriikides 99 protsendil majapidamistest vähemalt üks televiisor, 55 protsendil on neid rohkem kui kolm.

Uurijate sõnul pole aga televiisorite arvukus ainus põhjus, miks laste vigastuste arv on suurenenud. Eeldatakse, et selles on süüdi ka teleka asukoht. Paljudes kodudes asub vana televiisor riidekapi otsas või mujal selleks mitte ettenähtud kohtades.

Omaette probleemiks on lameekraanidega televiisorid, mis võrreldes vanemate teleritega kergemini ümber kukuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles