Seitse (täiesti normaalset) asja, mis naisega seksi ajal juhtub

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Need ajad on möödas, kui naised ei julgenud seksist kõssatagi. Hea ongi. On ilmselge, et naised huvituvad sellest täpselt sama palju kui mehedki. Mõnikord juhtub aga vahekorra ajal veidraid asju, millest on lihtsalt liiga piinlik kellelegi rääkida.

Huff Post uuris seksuaaltervise ekspertidelt, mis on need tüüpilised asjad, mis naistega seksi ajal juhtuvad, kuid mida nad teistega arutada ei taha. Veelgi enam, mida need olukorrad tähendavad?

Oled kuiv

Doktor Mary Jane Minkini sõnul on tupekuivus ja valulikkus vahekorra ajal naiste seas väga sage probleem. Selle probleemiga puutub kokku lausa kolmandik noortest naistest. Kõige lihtsam lahendus selle mure korral on libesti. Ilma selleta tagab aga nauditava seksi loomulikult eelmäng.

Kui tupekuivus on muutunud tõsisemaks probleemiks, rikkudes seksuaalelu või muutes igapäevaelu ebamugavamaks (tupekuivus süveneb vananedes), siis tuleks pöörduda arsti poole.

Tunned «seda hetke»

Ei, mitte orgasmi, aga seda hetke – mõned sekundid või minutid pärast seksi algust – kui saad aru, kas ülejäänud vahekorrast kujuneb midagi head, halba või sootuks midagi muud. «Kui ma seda naistele mainin, siis on nad üllatanud, et kust ma seda teadsin,» ütles Kimberly Resnick Anderson, Ohios asuva seksuaalkliiniku direktor.

Andersoni sõnul alustavad naised seksi enamasti n-ö neutraalses seisus. «Mõnikord, kui hakkad seksima, siis mõtled kohe, et siit tuleb midagi,» selgitas ta. «Teine kord tajud peagi, et kuigi vahekord on hea ja täitsa mõnus, siis orgasmini sa täna ei jõua, olenemata sellest, mida ja kui kaua proovida. Naistel on selles suhtes väga hea intuitsioon ja nad saavad aru, kas orgasm on tulekul või ei.»

Sul tuleb pissihäda

«Kui sul tekib teatud poosi võttes vahekorra ajal pissimise tunne, siis on see täiesti normaalne,» märkis seksuaalnõustaja Amy Levine. «Enamasti tekib see tunne, kui stimuleerida G-punkti, mis võib põhjustada naiste ejakulatsiooni. Seejärel väljub kusitist kehavedelik, mis on puhas ja lõhnatu.»

Seejuures ei ole võimatu, et naine saab orgasmi ja urineerib samal ajal. See võib juhtuda neil naistel, kes näiteks naerdeski või aevastades pisut püksi teevad. Eriti võib see juhtuda naistel, kes on hiljuti sünnitanud.

Mõnikord võib omavahel segi ajada pissihäda ja läheneva orgasmi tunded. «Naised, kes ei kannata muidu kusepidamatuse käes, kuid tunnevad vahetult enne orgasmi saamist pissihäda, võivad saada oma keha tundlikust piirkonnast vastandlikke ja segadusseajavaid signaale,» selgitas Levine. «Kui hirm selle tunde ees hakkab seksuaalnaudingut kuidagigi pärssima, peaksid alati enne vahekorda tualetis ära käima.

Sa karjud

Selge see, et vajud hääled käivad mõnikord seksi juurde. 2011. aastale tehti heteroseksuaalsete naiste seas väike uuring, millest selgus, et 66 protsenti naistest oigab, et partner kiiremini lõppu jõuaks. 87 protsenti naistest tunnistas, et teeb seda mehe enesekindluse tõstmiseks.  Häälekus on hea viis, kuidas mehele selgeks teha, mis sulle meeldib. «Palju on ka neid naisi, kes peavad hääli tegema, et orgasmi saada,» lisas seksuoloog Patty Brisben.

«On suur erinevus selles, kas teeseldakse ja karjutakse või ollakse hetkes ja väljendatakse end nii, nagu tunne ajendab ja see võib muuta väga häälekaks,» nõustus Levine. Mõned naised on seksi ajal vait, teised ei ole. Nii lihtne see ongi.

Sulle jääb õhk sisse

Vaginaalpuhitus ei ole sama mis kõhugaasid – õhk lipsab kõigest tupest välja, kuigi hääl võib olla sama inetu. Seda on kahjuks väga raske täielikult vältida. Kuigi teatud asenditega saab seda ennetada, siis sage pooside vahetamine suurendab veelgi võimalust, et õhk pääseb tuppe.

«Kõige muretum on, kui sa lihtsalt ei tee sellest välja,» soovitas Levine. «Seks võibki olla pisut piinlik ja alati pole see ka laitmatult sujuv. Mis sul muud üle jääb kui naerda ja edasi nautida.»

Su mõte läheb mujale

Mõnikord oled seksi ajal täiesti «hetkes» ja ei suudakski mõelda muule kui vahekorrale. Teinekord võib su peast läbi käia mustmiljon muud mõtet, mis ei lase naudingule keskenduda. «Naised on kurtnud, et nende mõte läheb sagedasti seksi ajal uitama,» nentis Resnick Anderson. «Nad muretsevad, et kas neil on midagi viga. «Miks ma kogu aeg millelegi muule mõtlen? Miks ma ei suuda keskenduda?»»

Mõnikord lihtsalt juhtub nii. Naine ei tohiks end seetõttu halvasti tunda, kui elu teised aspektid magamistuppa tungivad. Kui aga keskendumisprobleem muutub igapäevaseks nähtuseks, siis võib olla abi teadlikust lähenemisest. On harjutusi, mida omaette olles proovida. Mediteerimine ja lõõgastavad harjutused aitavad ka seksi ajal paremini keskenduda.

Sul hakkab pea valutama

Seksipeavalu on tavaliselt tuim valu peas või kaelas, mis suureneb koos seksuaalse erutusega. See võib olla ka äkiline, mis sageli kaasneb orgasmiga. Enamasti ei tule selle pärast muretseda, kuid väga ootamatult tabav valu võib olla millegi tõsisema märgiks. Haruharva võib olla, et naine tunneb vahekorra ajal ägedat peavalu, mis on tõenäoliselt põhjustatud vererõhu järsust muutusest. Kui oled seda tundnud, siis peaksid sellest rääkima oma arstile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles