Ühised huvid on jätkusuutliku suhte aluseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui otsid endale partnerit, tee selgeks, kas teie vaated tulevikku on sarnased.

Värske Inglismaal läbi viidud uuring näitab, et kestvate suhete puhul on partneritel tavaliselt ühised huvid, kirjutab Femail First.

Selgub, et üks kõige olulisem kriteerium on see, kas partneritel on tulevikule sarnased ootused. Kaks kolmandikku naistest ütles, et nad ei saaks olla suhtes mehega, kel pole laste saamise osas samad soovid. Ka 49 protsenti küsitlusele vastanud meestest nõustusid sellega.

Veidi alla kahe kolmandiku vastajatest leidsid, et kuigi välimus on partneri puhul oluline, ei saa suhe toimida vaid selle kriteeriumi najal.

Kolmandik britte ütlesid, et partnerivalikul lähtuvad nad eelkõige ühistest huvidest. 40 protsenti vastanutest uskus, et väga erinevatel valdkondadel töötavate inimeste suhe ei pruugi toimida. Ning üllatavalt leidsid just mehed naistest enam, et neil oleks probleeme partneriga, kelle töövaldkond on nende omast väga erinev.

Enamus vastanutest ütles, et kui nad esimesel kohtamisel inimesega sarnasusi ei leia, nad selle inimesega edaspidi kohtingule minna ei soovi.

Kuigi keegi ei taha elada koos iseenda koopiaga, aitavad ühised vaated ja hobid luua kindlamat suhet. Samas leidis siiski 89 protsenti vastanutest, et kompromisside tegemine on suhte toimima panekuks samuti olulised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles