Enesetapjate hulgas on kõige enam töötuid naisi ja üksikuid mehi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Rootsi ja Ameerika teadlaste koostöös korraldatud uuringud näitavad, et suitsiidirisk on meeste seas kolm korda kõrgem kui naiste seas.  Eriti suur tõenäosus enesetapuks on üksikutel noortel meestel, kellel on madal haridustase. Naiste puhul on suurimaks riskifaktoriks vaimsed häired.

Kõige rohkem on enesetapjate seas mehi, kes ei ole suutnud endale partnerit leida ning naisi, kes on töötud, kirjutab Genius Beauty. Uurijad märgivad, et paraku ei pruugi ka professionaalne psühholoogiline nõustamine inimest aidata. Statistika näitab, et 30 protsenti enesetapu sooritanutest käisid kahe nädala jooksul enne suitsiidi sooritamist psühholoogilisel nõustamisel.

Ekspertide sõnul näitab see informatsioon selgelt, et moodne psühhiaatriline süsteem ei ole piisavalt adekvaatne, et aidata hädas inimesi. Nende sõnul on vajalik rakendada uusi meetodeid, et vähendada enesetappude arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles